Ο Νικόλας Αλεξίου είναι ο νέος πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής, πραγματοποίησε την ετήσια τακτική συνέλευσή της, το απόγευμα της Κυριακής, 21ης Μαϊου 2022 στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια. Ο Τάσος Μουζάκης μετά από μία και πλέον δόκιμη προεδρία παρέδωσε τα ηνία στον λογοτέχνη και συνάμα καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Queens College, Δρα Νικόλαο Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου είναι επίσης ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Διασποράς – Hellenic American Project (HAP) του Queens College.

H γενική συνέλευση ανακήρυξε ομόφωνα τον λογοτέχνη Τάσο Μουζάκη, επίτιμο πρόεδρο. Το προεδρείο της Εταιρείας πλαισιώνουν οι κ.κ. Νίκος Ζαβόλας, ως αντιπρόεδρος, Μαρία Ανδρεώλα-Παλαιού, ως γραμματέας, Ηλίας Νεοφώτιστος, ως ταμίας και η Αυγή – Μαρία Ατματζίδου, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Ο Νόστος υπήρξε ανέκαθεν η κινητήρια δύναμη καθώς και κύριο θέμα στην ελληνική μεταναστευτική λογοτεχνία, Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ελληνοαμερικανική ποίηση έχει την αφετηρία της στις αρχές του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα στο έτος 1912, που εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή.

Η νέα ηγεσία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας χαρακτηρίζει την αλλαγή φρουράς ως αφετηρία για μια νέα εποχή ενώ επισημαίνει ότι ιι νέες δράσεις της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: anamniseis

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος