Ο Κώστας Μπακογιάννης σε διαδικτυακή συζήτηση με Ελληνοαυστραλούς για το μέλλον της Αθήνας

Τους στρατηγικούς στόχους του Δήμου Αθηναίων και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα της Ελλάδας, παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση με Ελληνοαυστραλούς επιχειρηματίες και παράγοντες ομογενειακών φορέων.

Η πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς συζητήσεων με τίτλο «Ελληνοαυστραλιανός Διάλογος», και διοργανώθηκε από τον Πολ Νικολάου,  Διευθυντή του Business Leaders Council και του Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Australian Chamber of Commerce and Industry).

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε αρχικά στις εξελίξεις ως προς το μέτωπο της πανδημίας, στην Ελλάδα. Επισήμανε ότι η πανδημία, ξέσπασε σε μια περίοδο που η χώρα, προσπαθούσε να βρει το βηματισμό της, μετά από τη βαθιά οικονομική κρίση, έχοντας,  ανακτήσει την αυτοεκτίμηση της και την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς.

Εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία του για μια νέα περίοδο ανάκαμψης της Αθήνας, στον απόηχο της πανδημίας. Πιστεύω, στην ισχύ της πόλης της Αθήνας, τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, ενώ σημείωσε τα ιστορικά παραδείγματα τα οποία αποδεικνύουν πως η αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας κρίσης δημόσιας υγείας, μπορεί να σταθεί εφαλτήριο μια νέας ανάπτυξης και εκκολαπτήριο νέων ευκαιριών.

«Η Αναγέννηση, ακολούθησε την πανδημία της πανώλης το Μεσαίωνα… το Λονδίνο χρωστάει το σύστημα διαχείρισης λυμάτων σε μια υγειονομική κρίση, στα μέσα του 19ου αιώνα, όπως και h Νέα Υόρκη, χρωστάει τη δημιουργία του Central Park, σε μια υγειονομική κρίση», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.

Στη συνέχεια, περιέγραψε τους στόχους παρεμβάσεων του Δήμου Αθηναίων για τη βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης.

Πρώτος στόχος, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι η ανάκτηση δημόσιων χώρων, που έχουν αφεθεί στον κακό σχεδιασμό, και sτις βιαστικές αποφάσεις.

Δεύτερος στόχος, σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, είναι η ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου καθημερινής κυκλοφορίας στην πόλη, για αυτοκίνητα, μέσα μαζικής μεταφοράς και πεζούς.

Ο τρίτος στόχος του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη,  είναι να πετύχει όλες αυτές τις παρεμβάσεις διατηρώντας το χαρακτήρα της πόλης, ή αλλιώς την ψύχη της, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε. Η Αθήνα, δεν είναι μια αποστειρωμένη πόλη, έχει το δικό της αυθεντικό στίγμα, είναι μια ζωντανή πόλη, ένας ζωντανός οργανισμός, σημείωσε και πρόσθεσε ότι στόχος δεν είναι να μετατραπεί σε ένα αρχαίο ελληνικό θεματικό πάρκο. «Δεν ανταγωνιζόμαστε το Ντουμπάι, ανταγωνιζόμαστε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης, τέλος, απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Πηγή: SBSGreek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος