Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Ψαθάς από τη Νέα Ζηλανδία στη “Φωνή της Ελλάδας”

Ο Γιάννης Ψαθάς είναι Έλληνας δεύτερης γενιάς, από το Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας και εδώ και αρκετά χρόνια διεθνούς φήμης συνθέτης με επιτυχίες όπως το No Man’s Land, ένα μεγάλο συμφωνικό έργο για τον Πόλεμο και την Προσφυγιά, αλλά και συμμετοχή με συνθέσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

Ο Γιάννης Ψαθάς μιλά στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ στη “Φωνή της Ελλάδας” και στους Χρήστο Παγώνη και Προκόπη Αγγελόπουλο, για τη ζωή του στη Νέα Ζηλανδία, την αγάπη του για την Ελλάδα, τα Ελληνικά τραγούδια που τον καθόρισαν (από τον Δημήτρη Μητροπάνο και το “πες μου που πουλάν καρδιές”, μέχρι και τον δίσκο “Ο ΔΡΟΜΟΣ” των Μίμη Πλέσσα – Λευτέρη Παπαδόπουλου) αλλά και τους δικούς του ανθρώπους που επέστρεψαν στην πατρίδα και ζουν στη Νέα Μηχανιώνα.

Εξομολογείται ότι αν και γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδια αισθάνεται πολύ περισσότερο Έλληνας και θέλει, όσο μπορεί πιο συχνά, να ταξιδεύει στην Ελλάδα και να έρχεται σε επαφή με τους πολλούς φίλους που έχει εδώ. Τέλος, θυμάται τους Έλληνες καλλιτέχνες που είδε και άκουσε σε συναυλίες στη Νέα Ζηλανδία και αποκαλύπτει ότι επιθυμία του είναι να γράψει τραγούδια στον Γιώργο Νταλάρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος