Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Τμήμα Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν διάλεξη φιλοσοφίας με θέμα: «Ο Heidegger, ο Ναζισμός και οι Έλληνες» του Καθηγητή Mauro Bonazzi, Καθηγητή Αρχαίας Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, την Πέμπτη 23 Απριλίου – ώρα 18:30, Αμφιθέατρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου (Πατησίων 47).
Θα μιλήσουν:
Ιωάννης Καλογεράκος, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ελένη Περδικούρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Ύστερης Αρχαιότητας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η πρυτανική ομιλία του Martin Heidegger περιγράφηκε από τον Karl Löwith ως ένα «μικρό φιλοσοφικό κόσμημα». Αποτελεί πράγματι μια συμπυκνωμένη έκφραση της σκέψης του Heidegger κατά τα χρόνια της προσχώρησής του στον εθνικοσοσιαλισμό. Στο κέντρο όλων – παραδόξως; – βρίσκονται οι Έλληνες. Διότι, τελικά, δεν υπάρχει ανάγκη να μιλήσουμε για τίποτε άλλο πέρα από τους Έλληνες, αν θέλουμε να κατανοήσουμε ποιοι είμαστε και ποιο καθήκον μας περιμένει. Από αυτή την άποψη, ο Martin Heidegger δεν έχει εντελώς άδικο. Αυτό που απομένει να κατανοηθεί, ωστόσο, είναι ποιοι ήταν πραγματικά αυτοί οι Έλληνες.
Ταυτόχρονη μετάφραση
Είσοδος ελεύθερη κατόπιν κράτησης https://iicatene.esteri.it/el/
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος