Ο διακεκριμένος καθηγητής Βασίλειος Σύρος στη “Φωνή της Ελλάδας”

Στο στούντιο της “Φωνής της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” φιλοξενήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου, ο Διευθυντής του “Early Modern Greek Culture Program” στο Medici Archive Project  στη Φλωρεντία της Ιταλίας και ανώτερος ερευνητικός εταίρος στο Institute for European Global Studies στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας κ. Βασίλειος Σύρος.

Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη μεσαιωνική και νεώτερη ευρωπαϊκή, εβραϊκή και ισλαμική πολιτική σκέψη και ιστορία των ιδεών. Στα ελληνικά κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα βιβλία του “Μεσαιωνική ισλαμική πολιτική σκέψη και σύγχρονη ηγεσία” (Εκδ. Παπαζήση, 2020) και “Η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός. O αριστοτελικός πολιτικός στοχασμός στις μεσαιωνικές αραβικές, συριακές,  βυζαντινές και εβραϊκές παραδόσεις” (Ινστιτούτο του Βιβλίου – Καρδαμίτσα, 2020).

Ο κ. Σύρος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μίλησε για τη ζωή του στη Φινλανδία, το Καζακστάν, τα ερευνητικά ταξίδια του στην Άπω Ανατολή, τη σχέση του με τους ομογενείς, τα μελλοντικά σχέδιά του αλλά και για το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στη Φλωρεντία για τη ζωή των Ελλήνων της Φλωρεντίας και της Τοσκάνης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος