Ο Χρήστος Πανταζής, ο μόνος Έλληνας βουλευτής στη νέα Γερμανική Βουλή, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Ο Χρήστος Πανταζής, ο μοναδικός Έλληνας βουλευτής στη νέα Γερμανική Βουλή (με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD), φιλοξενήθηκε χθες Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στη “Φωνή της Ελλάδας” το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Έλληνες του εξωτερικού και συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας».

Ο κ. Πανταζής, νευροχειρουργός στο επάγγελμα, ο οποίος εξελέγη πρώτος στη πόλη Μπράουνσβάιγκ της Κάτω Σαξονίας με 37% της ψήφου έναντι 22% του Χριστιανοδημοκράτη αντιπάλου του και των υπολοίπων 14 αντιπάλων του, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα σχηματισθεί νέα κυβέρνηση με καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς από τους νικητές των εκλογών, δηλαδή το SPD, τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του, το SPD, αναφέρει στο πρόγραμμά του από το 1925 ότι είναι υπέρ της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“H πολιτική κουλτούρα στη Γερμανία είναι διαφορετική απ’ ότι στην Ελλάδα καθώς υπάρχει κλίμα συνεργασίας με κριτήριο το όφελος της χώρας”, τόνισε ο κ. Πανταζής και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν σφοδρές αντιπαραθέσεις στη Βουλή αλλά κι ένα κλίμα συνεννόησης”.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ομογενή βουλευτή Χρήστο Πανταζή στην ιστοσελίδα του: https://www.christos-pantazis.de/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος