Ο χορτοφαγικός γύρος είναι η νέα «τάση» στην Αυστραλία

Σε μια περίοδο όπου πολλές επιχειρήσεις στην Αυστραλία βάζουν λουκέτο λόγω της κρίσης και της πανδημίας, μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Αδελαΐδα γνωρίζει τεράστια επιτυχία και έχει κάνει τους πάντες να στρέψουν το βλέμμα τους στην ελληνική κουζίνα και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά φαγητά, με μια μικρή παραλλαγή. Τον χορτοφαγικό γύρο.

Όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν η Ελληνοαυστραλή Αναστασία Λαυρεντιάδη, οπαδός της vegan διατροφής και ανέκαθεν ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την ίση μεταχείριση των ζώων, σκέφτηκε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση με ελληνικό vegan φαγητό και να γυρίζει με ένα μεταχειρισμένο φορτηγάκι την Αδελαΐδα σερβίροντας εκείνους που συμμερίζονται την ίδια αγάπη και πάθος για τα ζώα και τα δικαιώματά τους.

Ο χορτοφαγικός γύρος είναι η νέα «τάση» στην Αυστραλία

«Ήμουν και εγώ από εκείνους που αγαπούσαν το κρέας, και ειδικά ένα ζουμερό σουβλάκι ή γύρο, αλλά αγαπώ τα ζώα περισσότερο, γι’ αυτό και έβαλα τα δυνατά μου να φτιάξω κάτι που να συνδυάζει τις δύο μου αγάπες» λέει η Αναστασία στην Ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.

Το μενού της επιχείρησης της Αναστασίας περιλαμβάνει εκτός από σουβλάκι και γύρο, πολλές ακόμα ελληνικές παραδοσιακές λιχουδιές και εδέσματα μαγειρεμένα με λαχανικά και όσπρια.

«Το φαγητό μας είναι πολύ νόστιμο και αυτό γιατί χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα προϊόντα και πρώτες ύλες. Για μένα δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που έχει κορωνίδα όλα εκείνα τα φρέσκα λαχανικά και όσπρια με τα οποία μεγαλώσαμε εμείς και με τα οποία εξακολουθούν να μαγειρεύουν και οι γιαγιάδες μας στην Ελλάδα. Οι πελάτες μου και όσοι μας ακολουθούν μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία με εμάς» λέει η Αναστασία, η οποία μαζί με τον Αυστραλό σύζυγό της Roger, και ένα μεταχειρισμένο παλιό φορτηγάκι γεμάτο φρέσκα προϊόντα, γυρίζουν τους δρόμους της Αδελαΐδας, τα μουσικά φεστιβάλ και τις συναυλίες και προσφέρουν στους οπαδούς της vegan διατροφής διάφορα εναλλακτικά γεύματα ενώ πρόσφατα άνοιξαν και το πρώτο τους μαγαζί στο κέντρο της πόλης της Αδελαΐδας.

Ο χορτοφαγικός γύρος είναι η νέα «τάση» στην Αυστραλία

 «Κινούμαστε διαρκώς ώστε να δίνουμε σε όλους την δυνατότητα να δοκιμάζουν τη δική μας γαστρονομική πρόταση, αλλά η ζήτηση πλέον είναι τόσο μεγάλη που αποφασίσαμε να ανοίξουμε και ένα μικρό μαγαζάκι στο κέντρο της πόλης και να προσπαθήσουμε μέσα από τα γεύματα που προσφέρουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το φαγητό μπορεί να είναι γευστικό και υγιεινό δίχως να χρειάζεται να σκοτώνουμε τα ζώα» συνεχίζει η Αναστασία, η οποία υποστηρίζει ότι αν την έχει εντυπωσιάσει κάτι από τότε που ξεκίνησε την επιχείρηση της, είναι η προθυμία του κόσμου και ειδικά των νέων ανθρώπων να ενημερωθούν σχετικά με την vegan διατροφή και να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς θα στρέφονταν προς αυτή την κατεύθυνση αν γίνονταν μάρτυρες της σκληρότητας με την οποία έρχονται αντιμέτωπα τα ζώα. Για μένα είναι απλό. Κανένα ζωντανό ον δεν αξίζει αυτή τη σκληρότητα, οπότε αν εγώ μπορώ να συνδυάσω την αγάπη μου για το φαγητό με το ήθος και τις αξίες που με έχουν διαμορφώσει σαν άνθρωπο, τότε είμαι ευτυχισμένη» λέει η ομογενής επιχειρηματίας η οποία έλκει την καταγωγή της από την Κοζάνη και την Πελοπόννησο.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος