Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για την πολύνεκρη επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό

Την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, εκφράζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Σε ανάρτησή του στο μέσον κοινωνικής δικτυώσεως Instagram, ο Σεβασμιώτατος τονίζει το καθήκον όλων να αντιτάσσονται στη μισαλλοδοξία και στα φαινόμενα της τυφλής βίας και τρομοκρατίας, ιδίως όμως την ευθύνη των πολιτικών αρχόντων και των κυβερνήσεων, που οφείλουν να διασφαλίζουν συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης.

Επίσης, δηλώνει ότι «μαζί με τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στεκόμαστε στο πλευρό του Πατριάρχου Αντιοχείας Ιωάννου και ενώνουμε τις φωνές μας με τη δική του φωνή για τον άμεσο τερματισμό των σφαγών κατά των Χριστιανών και για την έμπρακτη προστασία των μειονοτήτων στη Συρία».

Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος