Νίνα Τοπάλοβα, Ελληνίδα πρόσφυγας από τη Μαριούπολη: “Θα γυρίσουμε πίσω και θα τα ξαναφτιάξουμε όλα”

Η Νίνα Τοπάλοβα, Ελληνίδα της Μαριούπολης, που βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό σε δομή προσφύγων στις Σέρρες συμμετείχε στο Ραδιομαραθώνιο αλληλεγγύης της Φωνής της Ελλάδας για την Ουκρανία και μίλησε για τους φόβους και τις ελπίδες της στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον Κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο και τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο.

Στη Μαριούπολη, όσοι έμειναν πίσω ζουν χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς φαγητό, με κομμένο το ηλεκτρικό και με το φόβο να κρέμεται διαρκώς πάνω από τα κεφάλια τους, είπε η Νίνα Τοπάλοβα και  αναρωτήθηκε πως θα μπορέσουν να φύγουν όλοι για να σωθούν.

Παρά το καθεστώς  διαρκούς φόβου και ανησυχίας η  Ελληνίδα της Μαριούπολης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο πρόσφυγες θα μπορέσουν να γυρίσουν πίσω και να τα ξαναφτιάξουν όλα. «Ο ουκρανικός λαός είναι πολύ δυνατός και θα τα καταφέρει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Η αποστολή των Γιατρών του Κόσμου παρέδωσε ήδη το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού, που συγκέντρωσε στην Ελλάδα, στην οργάνωση Help Ukraine Romania, (το οποίο θα δια-τεθεί άμεσα για τη φροντίδα και την ανακούφιση των Ουκρανών πολιτών) και, πλέον, ζητά και τη δική μας στήριξη για να συνεχίσει το δύσκολο αλλά αποτελεσματικό έργο της, στην πληττόμενη από τη φρίκη του πολέμου Ουκρανία, με τους 120.000 Έλληνες ομογενείς.

Μπορείτε να βοηθήσετε, με ένα κλικ στη σελίδα mdmgreece.gr/oukrania-ekklisi-gia-voithia/ και συντονιστείτε στη Φωνή της Ελλάδας, webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas, σήμερα Πέμπτη, 17 Μαρτίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος