Νέο Συντονιστικό Συμβούλιο στο ΣΑΕ Ωκεανίας Άπω Ανατολής

Ο Ιωάννης Θεοδωρίδης, δικηγόρος αναλαμβάνει ως συντονιστής στο νέο οκταμελές Συντονιστικό Συμβούλιο του ΣΑΕ Ωκεανίας Άπω Ανατολής, το οποίο εξελέγη από τη γενική συνέλευση χθες Κυριακή, 27 Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Panhellenic News, η  γενική συνέλευση ομόφωνα ανακήρυξε ως επίτιμο συντονιστή τον μέχρι σήμερα Συντονιστή, Γιώργο Αγγελόπουλο,  τιμώντας την προσφορά του στο οργανισμό και την Ομογένεια. Στο Συντονιστικό Συμβούλιο εκλέγονται για τη Νέα Νότια Ουαλία, οι Παναγιώτης Πατουλίδης και Αστέριος Τσίτζας,  για τη Βικτώρια οι Κώστας Αλέβερας και Δημήτρης Κανελλάκος, για τη Κουησλάνδη οι Ιωάννης Μπέλας και Λεωνίδας Ναούμης, για τη Δυτική Αυστραλία ο Σάββας Παπασάββας και για Μελβούρνη και Βικτώρια η Ελένη Καλυμνίου. 

Κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα όπως: ίδρυση υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού, επανίδρυση ΣΑΕ, αλλαγή το νόμου για την ψήφο των Αποδήμων ακόμη και η θεσμοθέτηση Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού. Σε τοπικό επίπεδο, στο τραπέζι βρέθηκαν η υπογραφή διακρατικής Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας, τα εκπαιδευτικά θέματα και η ενεργοποίηση της νεολαίας.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν από την Αθήνα ο πρώην υφυπουργός Γρηγόρης Νιώτης και ο δικηγόρος του Συντονιστικού Θεόδωρος Τσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη η Φωτεινή Μακρή, υπάλληλος της ΓΓΑΕ και πρώην των Γραφείων ΣΑΕ,  καθώς και ο Χρήστος Μαλασπίνας, ενώ από τη Βιέννη συμμετείχε η γραμματέας ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου και από τη Γερμανία ο καθηγητής Κώστας Καρράς.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της Όλγας Σαραντοπούλου για συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αυστρίας στον τομέα παροχής περεταίρω ανθρωπιστικής βοήθειας στους Έλληνες της Ουκρανίας και της Φωτεινής Μακρή για την λειτουργία Κέντρου Πνευματικής Δημιουργίας των Ομογενών με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

Επίσης, το απερχόμενο συντονιστικό, εξουσιοδότησε το νέο Συντονιστικό,  να προωθήσει το αίτημα για την αλλαγή του Νόμου για την ψήφο των Αποδήμων καθώς και την επίσπευση της θεσμοθέτησης Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού όπως έχει εγκριθεί από την Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, αλλά και να πιέσει αφενός για τη θεσμοθέτηση υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού αφενός  και, αφετέρου, για την άμεση εφαρμογή του νόμου για την ανασυγκρότηση του ΣΑΕ.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Panhellenic News/Χρήστος Μαλασπίνας)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος