Νέα Υόρκη: Στην AHEPA το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην AHEPA, την κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών, (American Hellenic Educational Progressive Association) θα απονεμηθεί το 27ο Φειδιππίδειο Bραβείο των «GAEPIS» και «Cosmos FM». Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “anamniseis” η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης.

Την τιμητική τους θα έχει η νεότερη γενιά της οργάνωσης και συγκεκριμένα οι οργανώσεις «Θεραπαινίδες της Αθηνάς» (Maids of Athena) και οι «Υιοί του Περικλή» (Sons of Pericles), οι οποίες θα έχουν το δικό τους πάρτι σε πλαϊνή αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινωφελές ραδιόφωνο «COSMOS FM» λειτουργεί υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS, Inc. και εκπέμπει στα ελεύθερα ερτζιανά της Νέας Υόρκης (91.5 FM) τα τελευταία 36 χρόνια, καθώς επίσης και στο διαδίκτυο.  Το Gaepis είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1987 για να καλύψει τις ανάγκες των Ελληνοαμερικανών, εξυπηρετώντας την ποικιλόμορφη Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Το Φειδιππίδειο βραβείο απονέμεται από το 1994, από το Διοικητικό Συμβούλιο του GAEPIS, Inc. και το Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο-Cosmos FM, σε ένα πρόσωπο ή έναν οργανισμό που προβάλει και προωθεί τον Ελληνισμό.  Το βραβείο εμπνεύστηκε από τον Αθηναίο αγγελιοφόρο και ημεροδρόμο Φειδιππίδη. Οι αποδέκτες του Φειδιππίδειου βραβείου έχουν αφιερωθεί στη διατήρηση της ατελεύτητης πολιτιστικής κληρονομιάς, των παραδόσεων και εν γένει του Ελληνικού πολιτισμού. Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου περιλαμβάνουν τον Jules Dassin και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Δημήτριο και Γεωργία Καλοειδή, Μιχάλη Κακογιάννη, Τζον και Μάργκο Κατσαμιτίδη, Dennis Mehiel, το Ιδρυμα Α.Σ. Ωνάση, Καθηγητή Edmund Keely, Γερουσιαστή Παναγιώτη Σαρμπάνη, Κυριάκο Τσακόπουλο , Δρ. Ιωάννη Μπραδήμα, Σωκράτη Κόκκαλη, Δρ. Κωνσταντίνο Παπαδάκη, Θεόδωρο Σπυρόπουλο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Μάριο Φραγκούλη, Νίκο Μουγιάρη. Μερκούριο Αγγελιάδη, Μιχαήλ Ψαρρό, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης και τον Ανδρέα Μανάτο.

Η επιλογή της AHEPA δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού ο εμβληματικός Ελληνοαμερικανικός οργανισμός συμπλήρωσε έναν αιώνα προσφοράς και δημιουργίας. Το εύρος της είναι διεθνές με παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Η AHEPA ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922, στην Ατλάντα της Τζόρτζια, από οραματιστές Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής για να προστατεύσει τους Έλληνες από τα δεινά του φανατισμού και να τους βοηθήσει να ενσωματωθούν στην αμερικανική κοινωνία στις αρχές του 20ού αιώνα. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των μελών αποτελείται από Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής, η αίτηση για ένταξη είναι ανοιχτή σε όλους όσους πιστεύουν στην αποστολή του οργανισμού.

Πηγή: anamniseis

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος