Νέα Υόρκη: Κοινή εκδήλωση εκπαιδευτικών φορέων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Εορταστική εκδήλωση για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνουν, η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, ο οργανισμός Ελληνική Παιδεία Αμερικής και ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης «Προμηθεύς».

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης κοινή εκδήλωση της μετά κορωνοϊού εποχή, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου και ώρα 4.00 μ.μ. στην αίθουσα του Κρητικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, «Μίνως», στην Αστόρια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσαν οι διοργανωτές, η εκδήλωση θα έχει διττό χαρακτήρα, καθώς παράλληλα με την απόδοση τιμών στους ήρωες και αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, θα τιμήσουν ομογενειακούς φορείς που στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική παιδεία, τον ελληνικό πολιτισμό και τις ελληνορθόδοξες αξίες.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φίλιος, ενώ η εκπαιδευτικός και συνάμα υπεύθυνη της πολιτιστικής επιτροπής του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης, Αγγελική Βουρνά, θα εξιστορήσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Παράλληλα, ο Δρ. Γεώργιος Αλευράς, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας και μέλος της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών, θα παρουσιάσει μέσω βίντεο τα εκθέματα του Μουσείου Φιλικής Εταιρείας που βρίσκεται στην Οδησσό.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, κατόπιν κράτησης, ενώ θα τηρούνται όλα τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πηγή: Αναμνήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος