Νέα Υόρκη: Ένα 11χρονο Ελληνόπουλο έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ ομοίωμα του Τιτανικού με τουβλάκια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», ο 11χρονος Νικόλαος Καλογρίδης, ένα Ελληνόπουλο από την περιοχή Τζαμάικα της Νέας Υόρκης, έφτιαξε παιχνίδι με τουβλάκια με 9090 κομμάτια, σε μόλις τρεις ημέρες!

Με υπομονή και επιμονή, ξεκίνησε να κατασκευάζει το ομοίωμα του Τιτανικού από τουβλάκια, που του χάρισαν οι γονείς του, ανήμερα τα Χριστούγεννα και δίνοντας όλη του την ενέργεια το ολοκλήρωσε σε τρεις ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, πρόκειται για ένα οικογενειακό παιχνίδι που απευθύνεται σε λύτες ηλικίας 18 ετών και άνω και συνήθως χρειάζεται πάνω από μια εβδομάδα για την ολοκλήρωσή του.

Το μοντέλο είναι πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου που στο παρθενικό του ταξίδι, προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε. Έχει μήκος πάνω από 1,30 εκ., και διαθέτει πάνω 9000 τουβλάκια, η ρεπλίκα που χωρίζεται σε τρία μεγάλα τμήματα, είναι φτιαγμένη σε κλίμακα 1:200. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη γέφυρα του πλοίου, το κατάστρωμα για τους περιπάτους των επιβατών και την πισίνα.

Ο μικρός ομογενής Νικόλας Καλογρίδης παρακολουθεί την έκτη τάξη, και είναι γιος τους ιερατικού προϊσταμένου του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου στην Τζαμάικα, πατέρα Κωνσταντίνου Καλογρίδη.

πηγή: Εθνικός Κήρυκας/Άννα Σαρηγιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος