Νέα Υόρκη: Εγκαινιάστηκε στο Γενικό Προξενείο η έκθεση του ομογενή καλλιτέχνη Άλεξ Ίνγκλτον

Το έργο του Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Άλεξ Ίνγκλτον (Alex Eagleton), με τίτλο «Day N Night», εκτίθεται από την περασμένη Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια του προγράμματος Carte Blanche Project, που έχει ως στόχο την προβολή του έργου Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μια συνεργασία του Γενικού Προξενείου με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic American Chamber of Commerce – HACC), με σειρά εκθέσεων οι οποίες είναι επισκέψιμες για το κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως και τις 2:30 το μεσημέρι.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, έπλεξε το εγκώμιο του Άλεξ Ίνγκλτον, κάνοντας λόγο για μια «μοναδική καλλιτεχνική άποψη στη γλυπτική και την ζωγραφική».

«Ο τιμώμενος καλλιτέχνης του δεύτερου μέρους του Carte Blanche project είναι ο Άλεξ Ίνγκλτον (Alex Eagleton), του οποίου η μοναδική προοπτική και μαεστρία της τέχνης και καλλιτεχνικής δημιουργίας αποτελεί απόδειξη δημιουργικότητας, πάθους και καινοτομίας στη ζωγραφική και τη γλυπτική», τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.

Νέα Υόρκη: Εγκαινιάστηκε στο Γενικό Προξενείο η έκθεση του ομογενή καλλιτέχνη Άλεξ Ίνγκλτον

Ο Άλεξ Ινγκλτον, από την πλευρά του, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, όπως επίσης και την καλλιτεχνική επιτροπή του Carte Blance Project, η οποία αποτελείται από τους Ειρήνη Λιναρδάκη, τη Νατάσα Κατερινοπούλου, τη Λολίτα Κουτούδη και τον Πάνο Τσαγκάρη.

«Είναι τιμή μου να μπορώ να εκθέτω τα έργα μου στην ελληνική επικράτεια. Αυτός ο χώρος θεωρείται ελληνική επικράτεια, σωστά; Οπότε θα το θεωρήσω αυτό ως την πρώτη ατομική έκθεσή μου στην Ελλάδα και νοιώθω πραγματικά τιμή και ευγνωμοσύνη που είστε όλοι εδώ για να την δείτε. Σας ευχαριστώ», ήταν τα λόγια του Ίνγκλτον.

Η έκθεση «Day N Night» θα παραμείνει επισκέψιμη μέχρι τις 7 Απριλίου.

Πηγή:Εθνικός Κήρυκας
Φώτο: Ελένη Σακέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος