Ν. Υόρκη: Έκθεση φωτογραφίας για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Το Hellenic American Project σε συνεργασία με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Αμερικής, την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα, και την ΑΧΕΠΑ διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο “Δεν ξεχνώ 1974-2024” για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Βιβλιοθήκη του πολιτειακού πανεπιστημίου Queens College της Νέας Υόρκης και θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024.

Οι 50 φωτογραφίες που δόθηκαν από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών & Φωτογραφικό Αρχείο της Κύπρου, στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Queens College της Νέας Υόρκης ειδικά για την έκθεση, χωρίζονται σε πέντε θεματικές κατηγορίες. Οι θεατές γίνονται μάρτυρες της πολύπλευρης επίπτωσης της τουρκικής εισβολής στους ανθρώπους και στην κοινωνία στο σύνολό της μέσα από τον φακό ισχυρών εικόνων.

Ν. Υόρκη: Έκθεση φωτογραφίας για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Ο δ/ντης του Hellenic American Project Νικόλας Αλεξίου μπροστά από την έκθεση φωτογραφίας

Το “Hellenic American Project (HAP)” είναι ένα πρόγραμμα, μη κερδοσκοπικό, διευθυντής του οποίου είναι ο καθηγητής κοινωνιολογίας του Queens College, ποιητής και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής Νικόλας Αλεξίου και καταγράφει την ελληνοαμερικανική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περιλαμβάνει μουσείο, ελληνοαμερικανική βιβλιοθήκη, χώρο εκδηλώσεων αλλά και ενημερωμένο αρχείο. Το HAP αποσκοπεί στην προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κοινοτικής συνεργασίας σε θέματα που σχετίζονται με την ελληνοαμερικανική εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό ασχολείται με τη μελέτη και την κατανόηση των αμερικανικών κοινοτήτων και των πολιτισμικών, κοινωνικών και ιστορικών παραμέτρων που τις διαμορφώνουν. Συμβάλλει στην κατανόηση και την ανάδειξη της συμβολής των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών στην ελληνοαμερικανική κοινωνία, καθώς και στη διατήρηση και την ενίσχυση της ελληνικής κουλτούρας και κληρονομιάς παγκοσμίως. Στα έργα του περιλαμβάνονται ανταλλαγές ακαδημαϊκών, φοιτητικών και επιχειρηματικών αποστολών, προγράμματα συνεργασίας σε πολιτιστικούς τομείς, καθώς και διοργάνωση εκθέσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας.

Πηγή: Hellenic American Project


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος