Μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο Μάρτιος στο Οντάριο του Καναδά

Mε νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η ομογενής επαρχιακή βουλευτής του Οντάριο στην περιοχή Oakville North-Burlington, Έφη Τριανταφυλλοπούλου, και έγινε δεκτό από την επαρχιακή κυβέρνηση του Οντάριο το 2019, ο μήνας Μάρτιος ανακηρύχθηκε Μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε όλη την επαρχία.

Υπάρχουν περισσότεροι από 270.000 άνθρωποι ελληνικής καταγωγής στον Καναδά σήμερα και περισσότεροι από τους μισούς ζουν στο Οντάριο. Οι πρώτοι Ελληνοκαναδοί  έφτασαν το 1864, ως μετανάστες σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.  Άρχισαν να φτάνουν σε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Ελληνικό Εμφύλιο. Ένα νέο κύμα μετανάστευσης φτάνει στην περιοχή την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με την ομογενή βουλευτή αλλά και με το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) που δραστηριοποιείται στο Τορόντο, ο μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς δίνει την ευκαιρία στους νέους ομογενείς, αλλά και στους υπόλοιπους κατοίκους του Οντάριο να γνωρίσουν την ελληνική παιδεία, τον πολιτισμό και τις λαϊκές παραδόσεις, αλλά και τη συμβολή των Ελλήνων στην ιστορία της περιοχής.

Μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο Μάρτιος στο Οντάριο του Καναδά

Το θέμα του Μήνα Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2021 είναι: «1821-2021. Ελευθερία και Ενότητα. Μαθαίνοντας από τις ρίζες μας… Διαμορφώνοντας το Μέλλον μας».

Τα ελληνικά θέματα που οι μαθητές στα σχολεία του Τορόντο θα κληθούν να μελετήσουν κατά τη διάρκεια του μήνα είναι: Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός & Παραδόσεις, Ελληνική Ιστορία & Μυθολογία, Αθλήματα, τέχνες και ψυχαγωγία, Ελληνική Γεωγραφία και Τουρισμός και Ελληνική μαγειρική και φαγητό.

Φέτος, λόγω της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθούν δημόσιες εκδηλώσεις.

Πηγή: greekpress.ca

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος