Μήνας Ελληνικής Ιστορίας ο Μάρτιος στη Νέα Υόρκη

Σε μια ιστορική Συνέλευση, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης και η Γερουσία ενέκριναν ψηφίσματα με τα οποία ο Μάρτιος, μήνας που η Ελλάδα τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821, ανακηρύσσεται ως Μήνας Ελληνικής Ιστορίας στην Αμερικανική μεγαλούπολη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με την Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Kathy Hochul , την οποία ευχαρίστησε για τη μακρόχρονη και συνεχή υποστήριξη της Πολιτείας στην ανοικοδόμηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν ο οποίος έχει ανακηρυχθεί παράλληλα και εθνικός ναός των ΗΠΑ.

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος όσο και η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δεσμεύθηκαν να αναπτύξουν κοινούς τομείς δράσεων που αφορούν στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη φτώχεια και την ψυχική υγεία των νέων.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε με τον αρχηγό της πλειοψηφίας στη Γερουσία Andrea Stewart – Cousins ​​και τον Πρόεδρο της Συνέλευσης Carl Heastie.

Αμέσως μετά οι Ελληνικής και Κυπριακής Καταγωγής Γερουσιαστές, Μιχαήλ Γιανάρης , Ανδρέας Γουνάρδης και Τζέιμς Σκούφης και τα μέλη της Συνέλευσης Μιχαήλ Ταννούσης και Τζον Λεμόντες —παρακάθισαν σε γεύμα με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Τάγμα της ΑΧΕΠΑ στο Καπιτώλιο.

Κατά τη διάρκεια της Εκήλωσης τιμήθηκαν  Ελληνοαμερικανοί για το έργο τους. Μεταξύ αυτών ήταν ο κ. Τζιμ Ταμπάκης, η κ. Δέσποινα Ιωάννου Αξιωτάκη, ο συνταγματάρχης Ted Limpert και ο κ. Philip Christopher.

Οι Γενικοί Πρόξενοι της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας  στη Νέα Υόρκη μίλησαν για τις κοινές αξίες που μοιράζονται ΗΠΑ, Ελλάδα και  Κύπρος.

Πηγή: Orthodoxianewsagency

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος