Μη λειτουργικός από την πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου ο ναός των Αγίων Αναργύρων στο Όκλι

Σημαντικές είναι οι ζημιές που έχει υποστεί ο ναός των Αγίων Αναργύρων στο Όκλι της Μελβούρνης, από την φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου στην είσοδο του ναού και επεκτάθηκε.

Όπως ανέφερε στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος»  ο πρόεδρος της τοπικής Ελληνορθόδοξης Κοινότητας/Ενορίας, Χρήστος Δαματόπουλος, λόγω των ζημιών στο εσωτερικό του ναού, η λειτουργία την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Κοινότητας Oakleigh, απέναντι από το ναό των Αγίων Αναργύρων, με σημαντική προσέλευση των πιστών που έσπευσε να στηρίξουν την εκκλησία τους. 

«Οι ζημιές είναι μεγάλες αλλά την μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται πως την προκάλεσε ο καπνός» ανέφερε ο κ. Δαματόπουλος, σημειώνοντας  πως,  για άγνωστο διάστημα και μέχρι να αποκατασταθεί ο ναός, η λειτουργία θα γίνεται στην κοινοτική αίθουσα.

Οι έρευνες των αρχών όσον αφορά την προέλευση της φωτιάς είναι σε εξέλιξη, αλλά μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής δεν υπήρχαν συγκεκριμένα ευρήματα, μολονότι σύμφωνα με τον κ. Δαματόπουλο οι ενδείξεις «οδηγούν στο συμπέρασμα πως η προέλευση της φωτιάς είναι ύποπτη».

Για το δυσάρεστο γεγονός, εκδόθηκε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης που ενημερώνει  και επίσημα για το θλιβερό γεγονός της εκδήλωσης φωτιάς στην ελληνορθόδοξη εκκλησία τα ξημερώματα του  περασμένου Σαββάτου. Όπως αναφέρεται, η έρευνα για τα αίτια βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ επισημαίνεται ότι προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο των γραφείων και ζημιές από τον καπνό σε όλη την εκκλησία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμοί. Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι όλες οι προγραμματισμένες ιερές ακολουθίες θα τελούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων, απέναντι από την εκκλησία, μέχρι αυτή να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει εκ νέου.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Νέος Κόσμος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος