Μετά από 55 χρόνια άνοιξαν και πάλι οι πύλες του ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ

Ενενήντα εννέα χρόνια από την ημέρα που εγκαινιάσθηκε και 55 από τη μέρα που εγκαταλείφθηκε, ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ άνοιξε και πάλι τις πύλες του την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

“55 βουβά χρόνια περίμεναν οι καμπάνες τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας, 55 χρόνια περίμενε σφραγισμένη και κλειστή η μεγάλη ξύλινη πόρτα για να ανοίξει. Κι αυτή η νέα πνευματική στέγη της ορθοδοξίας είναι ένα μεγάλο γεγονός για τον ελληνισμό της Αιγύπτου και όχι μόνο”, δήλωσε μιλώντας στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Πάρε τον χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, ο υπεύθυνος Τύπου της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, Βασίλης Πουλαρίκας.

Μετά από 55 χρόνια άνοιξαν και πάλι οι πύλες του ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ

Όπως τόνισε ο κ. Πουλαρίκας, η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο τον Πατριάρχη ο οποίος αφουγκράστηκε τον διακαή πόθο του Αιγυπτιώτη ελληνισμού να ανακαινιστεί ο συγκεκριμένος ναός, βρήκε τον χορηγό που ανέλαβε όλο το έργο και με τη βοήθεια της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, ολοκληρώθηκε.

Ο ναός, ο οποίος ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων, ήταν σύμφωνα με τον κ. Πουλαρίκα σε πολύ κακή κατάσταση και οι εργασίες ανακατασκευής και επαναγιογράφισης κράτησαν περίπου 2 χρόνια.

Όπως σημείωσε, “οι άνθρωποι του Πατριαρχείου αλλά και οι άνθρωποι της Κοινότητας ήταν κοντά, βοηθούσαν, επιβλέπανε και φτάσαμε αυτή την ημέρα, την 25η Νοεμβρίου, η οποία έδωσε τόση μεγάλη χαρά και ένωσε τους Αιγυπτιώτες στην Ελλάδα, στην  Αίγυπτο αλλά και σε όλο τον κόσμο”.

Στη λαμπρή εκδήλωση για τα θυρανοίξια του ναού παρευρέθησαν περισσότερα από 500 άτομα. Αιγυπτιώτες Έλληνες, Αραβόφωνοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας, της Ισμαηλίας, της Τάντας, της Δαμιέτης, αλλά και της Ελλάδας. Επίσης, η κα Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού, η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου και Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ακόμη, σημαντικές προσωπικότητες που διατελούν Οφφικιάλοι του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν, ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Παναγόπουλος, ο κ. Χαραλαμπάκης, η κα Μπουρδάρα, η κα Μάνδηλα , ο κ. Μπαλαδάκης, η κα Μπουρδάρα , ο κ. Αρνόπουλος, η κα Μπαλάβα.

Φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος