Μελβούρνη: Πρόγραμμα ανάγνωσης ελληνικών βιβλίων για νήπια σε βιβλιοθήκες

Ξεκίνησε και πάλι, από τα τέλη Ιανουαρίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Greek Story Times», στο πλαίσιο του οποίου, σε βιβλιοθήκες της Μελβούρνης, νήπια μπορούν να παρακολουθήσουν ανάγνωση παιδικών βιβλίων στην ελληνική γλώσσα.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία του δημόσιου ραδιοφώνου SBSGreek, πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και απλοί εθελοντές με εμπειρία σε παιδαγωγικά προγράμματα.

Πέρα από την ανάγνωση παιδικών βιβλίων και κειμένων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δραστηριότητες, όπως παιχνίδια και καλλιτεχνικά.

Το πρόγραμμα πρωτοξεκίνησε το 2019 με πρωτοβουλία δύο ομογενών μητέρων και, παρά την αρχική του επιτυχία, τα δύο επόμενα χρόνια λειτούργησε με χαμηλούς ρυθμούς και μειωμένη συμμετοχή λόγω πανδημίας.

Σήμερα, η προσπάθεια εστιάζεται στην επέκταση του προγράμματος σε περισσότερες
βιβλιοθήκες, αλλά και να ενημερωθούν περισσότεροι γονείς για αυτό, ώστε να το υποστηρίξουν σε τοπικά δημοτικά συμβούλια.

Το πρόγραμμα «Greek Story Times», σύμφωνα με τους ειδικούς, διδάσκει στα παιδιά τα οφέλη της πολυγλωσσίας και τα βοηθάει να λύνουν πιο εύκολα τα προβλήματα στο σχολείο αλλά και αργότερα στην ζωή τους.

Φέτος, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εφτά  βιβλιοθήκες στις πόλεις  Richmond του δήμου Yarra, Oakleigh του δήμου Monash, Doncaster του δήμου Whitehorse-Manningham, Lalor του δήμου Whittlesea, Preston του δήμου Darebin και  Coburg του δήμου Moreland, ενώ ο δήμος  Boroondara διοργανώνει αναγνώσεις ελληνικών παιδικών βιβλίων μέσω Zoom.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: SBSGreek

Φωτογραφίες: Richmond Library/Greek Story Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος