Μελβούρνη: Παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο για τη νεοελληνική γλώσσα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών Βικτώριας (ΣΕΝΕΒ) και η ομάδα εργασίας «Φάρος» παρουσίασε το Στρατηγικό Σχέδιο για τα Νέα Ελληνικά στο Alphington Grammar School της Μελβούρνης την Κυριακή 1η Μαΐου όπου περισσότερα από 80 άτομα από όλους τους χώρους, συναντήθηκαν και ενώθηκαν για το καλό της ελληνικής γλώσσας. 

Η Δρ Βίβιαν Νίκου, διευθύντρια του Alphington Grammar, άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους. Ο καθηγητής Nick Bisley, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, έκανε μια σύντομη αναφορά στις Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο La Trobe, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή του στο πρόγραμμα για το μέλλον.


Η Δρ Στέφη Νικολούδη, συντονίστρια του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Trobe, αναφέρθηκε στις θαυμάσιες πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν εμπλουτίσει το πρόγραμμα τα τελευταία δύο χρόνια όπου η Ομάδα Εργασίας «Φάρος» εργάστηκε σκληρά και διαμόρφωσε ένα Στρατηγικό Σχέδιο για τη Νεοελληνική Γλώσσα

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Lo Bianco παρουσίασε το Στρατηγικό Σχέδιο Νεοελληνικής Γλώσσας, υποστηρίζοντας ότι για να πετύχουν, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοί τους και η ευρύτερη κοινότητα πρέπει να αναπτύξουν τη γλωσσική ικανότητα των μαθητών και να καλλιεργήσουν μια θετική επιθυμία στους μαθητές να ταυτιστούν με τη γλώσσα, να τη χρησιμοποιούν και να θέλουν να βελτιωθούν στη γλώσσα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» πολλοί προσκεκλημένοι μοιράστηκαν σκέψεις και προτάσεις για τρόπους στήριξης του Στρατηγικού Σχεδίου ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά. Η Ομάδα Εργασίας «Φάρος»  θα ξεκινήσει επίσημα τις εργασίες της σε αυτόν τον τομέα και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου.

Πηγή: neoskosmos

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος