Μελβούρνη: Η «Πρόνοια» συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της

Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει φέτος η ΠΡΟΝΟΙΑ, ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς κοινωφελούς έργου για ομογένεια στη Βικτώρια της Αυστραλίας. Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων, ο οργανισμός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΠΡΟΝΟΙΑ συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυσή της και η επιτυχημένη πορεία της συνδέεται άμεσα με την ιστορία της ελληνικής παροικίας στη Μελβούρνη. Πριν πέντε δεκαετίες, το όραμα κάποιων ανθρώπων υλοποιείται, παρά την δυσκολία του εγχειρήματος για την τότε εποχή.

Η ΠΡΟΝΟΙΑ ιδρύθηκε το 1972 με στόχο την παροχή βοήθειας και υποστήριξης στους ελληνόφωνους μετανάστες της Βικτώρια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, η ΠΡΟΝΟΙΑ εξελίχθηκε στον κορυφαίο κοινοτικό οργανισμό που είναι σήμερα προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε όλη τη Βικτώρια.

Με αφοσίωση στις ανάγκες της παροικίας, στην αναγνώριση και στην αντιμετώπιση τους αλλά και στην ενεργή συμμετοχή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Ελληνικής αλλά και πολυπολιτισμικής Αυστραλίας, η ΠΡΟΝΟΙΑ εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Ελληνική παροικία.

Παρά τις συνεχείς προκλήσεις που ο οργανισμός αντιμετώπισε κατά την περίοδο των ετών αλλά και την τελευταία διετία, διατήρησε το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών του ακέραιο προσφέροντας υπηρεσίες σε πάνω από 8,500 άτομα το περασμένο έτος.

Παράλληλα απέκτησε ένα ακίνητο στο Oakleigh από το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τα Νοτιοανατολικά προάστια της Μελβούρνης, ανέπτυξε το ανθρώπινο δυναμικό του με εξειδικευμένο προσωπικό και εμπλούτισε τις υπηρεσίες του ανταποκρινόμενος στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της παροικίας.

Σε μία εποχή που οι υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης είναι όλο και περισσότερο απαραίτητες, η ΠΡΟΝΟΙΑ προχωρά μπροστά με σεβασμό, κατανόηση και ευαισθησία, σε δράσεις και ενέργειες ανταποκρινόμενες στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου μέσα στο οποίο δράττει, με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνοδοιπόρους μας σε αυτό το πολύχρονο ταξίδι, τους ιδρυτές μας, τους εθελοντές μας, το προσωπικό μας και όλο τον κόσμο της ελληνικής και ευρύτερης παροικίας για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος κόσμος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, προγραμματίζονται αρκετές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 50ής επετείου και την αναγνώριση όσων συμμετείχαν στον οργανισμό. Προς το παρόν, η κεντρική εκδήλωση έχει  προγραμματιστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Νέος Κόσμος 

Φωτογραφία: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος