Μεγάλη φέτος η προσέλευση των ομογενών στη Χίο, παρά τις δυσκολίες

Εκατοντάδες είναι οι ομογενείς από όλα τα μέρη της γης που έρχονται φέτος στη Χίο, στις πόλεις αλλά και στα χωριά του νησιού για να συναντήσουν και πάλι τους συγγενείς και τους φίλους τους, παρά τη δύσκολη συγκυρία. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον τοπικό τύπο ο πρόεδρο της Ένωσης Ομογενών Χίου και  αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουρνιάς, οι αφίξεις ξεπερνούν τις εκατοντάδες και είναι σε καθημερινή βάση. Ο μεγάλος όγκος των ομογενών προέρχεται από τις ΗΠΑ, κυρίως τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, τον Καναδά, την Ευρώπη αλλά και από την Αυστραλία.

Μεγάλη φέτος η προσέλευση των ομογενών στη Χίο, παρά τις δυσκολίες

Όπως σημειώνει ο ίδιος, για τους ομογενείς έχει ιδιαίτερη σημασία η επιστροφή στην πατρίδα, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τους αρχικούς δισταγμούς λόγω της πανδημίας αλλά και της έντασης με την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο,  εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι φέτος και τα υψηλά αεροπορικά εισιτήρια. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μπουρνιά, φέτος το κόστος για να μεταβεί μια τετραμελής οικογένεια απευθείας από τις ΗΠΑ στην Αθήνα και από εκεί στη Χίο φτάνει μέχρι και 10.000 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο σημείο, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, θετικό παράγοντα αποτέλεσε η υποχώρηση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, γεγονός που επιτρέπει στους ομογενείς να δαπανήσουν πιο άνετα για την παραμονή τους στο νησί. 

Ως προς τη διάρκεια της παραμονής των ομογενών στη Χίο, ο κ. Μπουρνιάς εξήγησε ότι σημαντικό  ρόλο παίζει η ηλικία του καθενός, με τις μεγαλύτερες ηλικίες να μένουν στο νησί από 3 έως και 6 μήνες συνολικά.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: «Πολίτης» Χίος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος