Μέχρι τις 15 Αυγούστου οι προτάσεις για το διεθνές εργαστήριο σεναριογράφων «Κουκουβάγια» στην Αθήνα

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για την «Κουκουβάγια», το ετήσιο εργαστήριο που προσφέρει καθοδήγηση και ευκαιρία δικτύωσης για δέκα (10) επαγγελματίες του κινηματογράφου που ασχολούνται με τη συγγραφή σεναρίων κινηματογραφικών ή τηλεοπτικών ταινιών.

Το εργαστήριο, το οποίο διοργανώνουν η Πόλη της Αθήνας και το Athens Film Office, φιλοδοξεί να προσφέρει εργαλεία για να βοηθήσει τους σεναριογράφους να αναπτύξουν την καριέρα τους σε παγκόσμια κλίμακα.   

Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου εργαστηρίου που ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου 2022, οι εκλεκτοί σεναριογράφοι θα συναντηθούν στην Αθήνα για να συζητήσουν τα έργα τους. Το εργαστήριο θα ηγηθούν δύο καθηγητές συγγραφής σεναριογράφου USC, Tom Abrams και David Isaacs, και θα περιλαμβάνει συμβουλευτική καθοδήγηση από εμπειρογνώμονες του κλάδου συμπεριλαμβανομένων των Kristen Barnett (Head of Television, Lea Pictures), Jenny Borgars (Αναπληρώτρια Διευθύνων Ηνωμένο Βασίλειο), Παυλίνα Χατούπη (Executive Producer, The First Lady), Julien Leroux (Executive Producer, Τεχεράνη), Olivia Mascheroni (Agent at Verve Talent and Lit agency), Ed Deckter (Συγγραφέας, Κάτι για τη Μαίρη)

Το έργο χρηματοδοτείται από το Marché du Film of Cannes, την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, την Enterprise Greece, την Aegean Airlines, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών, τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν προσχέδιο χωρίς παραγωγή ή συνεχιζόμενο έργο για ταινία ή τηλεοπτικό σενάριο που θα μπορούσε να προσαρμοστεί για γυρίσματα στην Ελλάδα. H προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις  15 Αυγούστου 2022.

 Περισσότερες πληροφορίες: https://theowl.afo.events/

Επικοινωνία: info@athensfilmoffice. com

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Consulate General of Greece in Los Angeles, FB)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος