Με το νέο ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού συναντήθηκε ο Κώστας Τασούλας

Ιδιαίτερα παραγωγικές και επιτυχημένες χαρακτήρισε τις εργασίες της 13ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος στο γραφείο του μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

«Η Βουλή των Ελλήνων, η οποία συμπαραστέκεται σταθερά στο έργο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, σας συγχαίρει για την εκλογή σας και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας για την εκπλήρωση των εθνικών και κοινωνικών σας στόχων» τόνισε ο κ. Τασούλας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:

«Η 13η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού ολοκληρώνει τις εργασίες της κατά τρόπο παραγωγικό και επιτυχημένο. Στο πλαίσιο αυτό, της επιτυχίας των εργασιών της, λογαριάζω και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια. Σας συγχαίρω για την εκλογή σας και σας ευχαριστώ για τις γόνιμες εργασίες της Συνέλευσης, αλλά και για την εκλογή σας, γιατί παραλαμβάνετε μια σκυτάλη εθνικής και βαθύτατα ενδιαφέρουσας, για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, αποστολής.

Έχοντας παρακολουθήσει τη δουλειά σας, είμαι βέβαιος ότι όταν θα παραδώσετε αυτή τη σκυτάλη, μετά από δύο χρόνια, θα έχετε συμβάλει, ώστε τα θέματα που αφορούν τη χώρα μας, όλο το εύρος των θεμάτων με τα οποία ασχολείστε, να έχουν βελτιωθεί και να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό. Βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ ενδιαφέρουσα Γενική Συνέλευση, ενώ παράλληλα αυτές τις ημέρες πραγματοποιείτε συναντήσεις με πολιτειακούς παράγοντες της χώρας.

Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων γίνονται ενδιαφέρουσες ομιλίες και πλούσια ανταλλαγή απόψεων σε μια Γενική Συνέλευση που είναι αφιερωμένη στους δύο αιώνες από την έκρηξη της Επανάστασης του 2021, που είναι το γενέθλιο γεγονός του νεοελληνικού κράτους.

Πανέτοιμοι και γεμάτοι φιλοδοξίες παίρνετε τη σκυτάλη για να εκπληρώσετε τους στόχους σας από τις καινούργιες πατρίδες, οι οποίες σας αγκάλιασαν και τις οποίες υπηρετείτε μέσα από δημόσια αξιώματα με τόση αποτελεσματικότητα.

Η Βουλή των Ελλήνων, η οποία συμπαραστέκεται σταθερά στο έργο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, σας συγχαίρει για την εκλογή σας και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας για την εκπλήρωση των εθνικών και κοινωνικών σας στόχων. Να διαβιβάσετε προς όλους τα συγχαρητήρια της Βουλής των Ελλήνων για το παραγωγικό σας έργο και τις ευχές μας για πολύ καλά αποτελέσματα στην αποστολή σας».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. εκφράζουν θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξή σας στο έργο μας, τόσο προσωπικά όσο και από όλη τη Βουλή των Ελλήνων. Έχουμε ένα νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές, στο οποίο εξελέγησαν 5 γυναίκες και 4 άνδρες. Για πρώτη φορά οι γυναίκες υπερτερούν αριθμητικά στη σύνθεση του Δ.Σ. Κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας μας θα υποστηρίξουμε όλα τα θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν ξεχνάμε όλα τα άλλα θέματα. Παρ’ ότι είμαστε εκλεγμένοι σε όλο τον κόσμο, οι ρίζες μας είναι ελληνικές και είμαστε εδώ για να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά για τον Ελληνισμό, για την Ελλάδα και την Κύπρο».

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής παραβρέθηκαν οι εξής ομογενείς από το νέο Δ.Σ. της Πα.Δ.Ε.Ε.: Λεωνίδας Ραπτάκης, Πρόεδρος, Πολιτειακός Γερουσιαστής Rhode Island (ΗΠΑ), Στέφαν Πάππας, Ταμίας, Γερουσιαστής Πολιτείας Ουαϊόμινγκ (ΗΠΑ), Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, Βουλευτής Περιφέρειας Ράιντινγ, Άγιος Λαυρέντιος (Καναδάς), Μαριέττα Καραμανλή, μέλος Εθνοσυνέλευσης (Γαλλία), Ευάγγελος Ντούλες, Βουλευτής Περιφέρειας Τιράνων (Αλβανία), Μαρία Τζανάκη-Κολέτ, Γερουσιαστής Πολιτείας Πενσυλβανίας (ΗΠΑ).

Εξελέγησαν ακόμη οι Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Α΄ Αντιπρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε., μέλος της Βουλής του Οντάριο (Καναδάς), Στιβ Γεωργανάς, Β΄ Αντιπρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε., μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων (Αυστραλία) και Μαρία Βαμβακινού, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων (Αυστραλία). Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι Νικόλ Kλαρίδης-Ντίτρια (ΗΠΑ), Τζων Σπίρος (ΗΠΑ), Λέον Σταβριανάκης (ΗΠΑ), Άνι Κουτράκης (Καναδάς).

www.hellenicparliament.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος