Αρχίζουν οι νέες προβολές της Ελληνικής Κινηματογραφικής Εταιρείας Σίδνεϊ

Μετά από μακρά αποχή λόγω των περιορισμών του COVID-19, η Ελληνική Κινηματογραφική Εταιρεία Σίδνεϊ (Greek Film Society Sydney) επιστρέφει με ένα πρόγραμμα σύγχρονων ταινιών από Ελλάδα, Κύπρο αλλά και από την Ελληνική διασπορά.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με αγγλικούς υπότιτλους στην καρδιά της Ελληνοαυστραλιανής Κοινότητας στο Σίδνεϊ,  σε ένα κτίριο βικτωριανής εποχής, το πρώην Δημαρχείο του Marrickville που τώρα στεγάζει το Πολιτιστικό Κέντρο Atlas, στο 96 Illawarra Road Marrickiville.

Το πρόγραμμα των προβολών ξεκινά την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 19:00 μμ (τοπική ώρα) με την ταινία «Η δεξιά τσέπη του ράσου» του Γιάννη Λαπατά, βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη που κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις της Εστίας για να αποκαλύψει ένα αφήγημα στα όρια της προσωπικής εξομολόγησης.

Η ιστορία του μοναχού Βικέντιου που, παντελώς μόνος του στο μοναστήρι όπου πέρασε την ενήλικη ζωή του, βιώνει το θάνατο της αγαπημένης του σκυλίτσας και προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τα νεογέννητα κουτάβια της, δεν είναι μόνο μια τρυφερή ματιά πάνω στη μοναστική ζωή, αλλά και μια εξερεύνηση της μοναξιάς, όταν αυτή μοιάζει πλέον με μοναδική… επιλογή.

Αρχίζουν οι νέες προβολές της Ελληνικής Κινηματογραφικής Εταιρείας Σίδνεϊ

O Γιάννης Λαπατάς, με θητεία στην τηλεόραση, στην πρώτη του απόπειρα στη μυθοπλασία, μεταφέρει τη νουβέλα με την ίδια ευαισθησία, την ίδια εξομολογητική διάθεση και με πίστη στους τρεις ήρωες του, που δεν είναι άλλοι από τον μοναχό Βικέντιο, τα σκυλιά του και όλα όσα συμβαίνουν στο μυαλό του. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Νεότητας Καλύτερης Ταινίας στο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης 2018.

Η Ελληνική Κινηματογραφική Εταιρεία Σίδνεϊ είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο προσφέροντας στα μέλη του ένα ποιοτικό πρόγραμμα παλιών και νέων ελληνικών ταινιών, αλλά και ξένων ταινιών που αφορούν σε ελληνικά θέματα, στη ζωή του Ελληνισμού της διασποράς και στις επαφές του με την κουλτούρα άλλων χωρών.

Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών εδώ

Πηγή: greek film of society Sydney, flix.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος