Με συμμετοχή της Ελληνικής Κοινότητας το 21ο Ρεπουμπλικανικό Εθνοπολιτιστικό Φεστιβάλ των Λαών της Μολδαβίας

Η Εταιρία Ελλήνων της Μολδαβίας συμμετείχε στο 21ο Ρεπουμπλικανικό Εθνοπολιτιστικό Φεστιβάλ των Λαών της Μολδαβίας που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα Κισινάου, με πλούσια εκπροσώπηση των λαών και των εθνοτικών ομάδων που ζουν στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρίας Ελληνικού Πολιτισμού «Ελευθερία» που υπογράφει ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Γιάνιεφ, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό Διεθνοτικών Σχέσεων της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη του Δήμου του Κισινάου και σε συνεργασία με εθνοτικές κοινότητες και οργανώσεις. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ,  πραγματοποιήθηκε πολύωρη συναυλία δημιουργικών ομάδων και ερμηνευτών παρουσιάζοντας την ποικιλομορφία των πολιτισμών των λαών που ζουν στη Μολδαβία.

Η Κοινότητα Ελληνικού Πολιτισμού «Ελευθερία» στη Δημοκρατία της Μολδαβίας έλαβε ενεργά μέρος στο Φεστιβάλ, ξεκινώντας με τη συμμετοχή στην πανηγυρική έναρξη των παιδιών της Ελληνικής Κοινότητας που φορούσαν ελληνικές, παραδοσιακές ενδυμασίες.

Στο ελληνικό περίπτερο, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούσαν να δουν διάφορα ενημερωτικά πανό και αφίσες, με πληροφορίες για  την Ελληνική Κοινότητα στη Μολδαβία και τις δραστηριότητές της σε σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό και το τοπίο της Ελλάδας. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην Ελλάδα μέσα από λογοτεχνικά έργα της Ελληνικής Γλώσσας, αλλά και στον πολιτισμό της καθημερινότητα μέσω των ελληνικών σουβενίρ και των ελληνικών εδεσμάτων που προσφέρθηκαν. Τέλος, στο περίπτερο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν επίσης να ενημερωθούν και για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού της Ελλάδας, που λειτουργούν στην ελληνική κοινότητα.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : Panhellenic Post)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος