Με “Ευτυχία” άρχισε το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αδελαΐδα

Το πολυαναμενόμενο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ που φέρνει την ομογένεια κάτω από την ίδια στέγη, μετά από δυο χρόνια απουσίας, επέστρεψε φέτος, κάνοντας επίσημη έναρξη την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στους Κινηματογράφους Παλλάς Νόβα.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου το οποίο παρουσίασε στην Αδελαΐδα η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νοτίου Αυστραλίας  προσέλκυσε εκατοντάδες κινηματογραφόφιλους και μέλη της ευρύτερης κοινότητας.

Η εναρκτήρια βραδιά, στην οποία προβλήθηκε η ταινία ‘Ευτυχία’ του Άγγελου Φραντζή, άρχισε λίγο πριν τις 6 το βράδυ στην αίθουσα υποδοχής του Κινηματογράφου Παλλάς Νόβα με τους θαμώνες να απολαμβάνουν την κλασσική ελληνική φιλοξενία.

Μεζέδες, κρασί και μουσική έφτιαξαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τα κοινωνικά πηγαδάκια που δεν άργησαν να σχηματιστούν.

«Συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική μας κουλτούρα. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε σε όλη την ομογένεια της Νότιας Αυστραλίας τέτοιου είδους πολιτιστικά γεγονότα που έχουν τέτοια απήχηση στο κοινό,» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας  κ. Παπακωνσταντίνου μέσα στην κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα.

Πέρα από τους κινηματογραφόφιλους που συνέρρευσαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ, ήταν και δεκάδες φίλοι της ελληνικής κουλτούρας και των τεχνών γενικότερα.

Ταυτόχρονα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα Άντρια Μάηκλς, Υπουργός Τεχνών, η κα Ειρήνη Πνευματικού, Μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου, η κα Κωνσταντίνα Μπονάρου, Μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου, ο κ. Στάθης Γεωργανάς, Ομοσπονδιακός Βουλευτής Περιφέρειας Αδελαΐδας, η κα Αντριάνα Χριστοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικότητας Νοτίου Αυστραλίας και ο κ. Γεώργιος Βλάχος, Δημοτικός Σύμβουλος εκ μέρους του Δημάρχου του Γουέστ Τόρρενς κ. Μάηκλ Κόξον.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου διήρκησε τέσσερις μέρες ενώ προβλήθηκαν συνολικά πέντε ταινίες, ανάμεσά τους και η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη, με τις πωλήσεις εισιτηρίων να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Η ταινία συγκίνησε βαθύτατα το κοινό που την παρακολούθησε, μεταφέροντας στην οθόνη τα οδυνηρά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922 τα οποία σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος