Με παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής Κυπρίων της Διασποράς ολοκληρώνονται οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς

Ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή, 29/7/2022, οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς, που ξεκίνησαν την Τρίτη, 26 Ιουλίου. 

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, Ιωάννης Χρυσουλάκης. Σε συνάντηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα τη συνέχιση της στενής συνεργασίας όσον αφορά τα ομογενειακά σχολεία και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, ο κ. Χρυσουλάκης πρότεινε, μεταξύ άλλων, την επέκταση της χρήσης της εκπαιδευτικής πλατφόρμας StaEllinika, ενός σημαντικού εργαλείου διδασκαλίας και μάθησης για την ελληνική Διασπορά. 

Με παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής Κυπρίων της Διασποράς ολοκληρώνονται οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς

Την Παρασκευή οι εργασίες θα ξεκινήσουν με παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής Κυπρίων της Διασποράς από τον Επίτροπο Προεδρίας, Φώτη Φωτίου, ενώ στη συνέχεια θα λάβει χώρα η παρουσίαση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς, σε συνεργασία με Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Ακολούθως, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν, σε κλειστή συνεδρία από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Κύπρου.

Θα ακολουθήσουν η παρουσίαση του Προγράμματος ΚΕΒΕ «Γε Νέο Επιχειρείν» που απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών,  και στη συνέχεια η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας την Αλήθεια» που αφορά το Πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις εκταφές αγνοουμένων και την αναγνώριση λειψάνων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λήξουν με την εκπόνηση και έγκριση ψηφισμάτων, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Μικρή Πατρίδα», η οποία διοργανώνεται εις μνήμην του Κύπριου της Διασποράς, Νίκου Μούγιαρη, με τραγούδια και ποιήματα εμπνευσμένα από την τουρκική εισβολή του 1974 και την ξενιτιά, υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και της ΠΣΕΚΑ. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με πληροφορίες από: HellasJournal,  και ΓΓΑΕΔΔ)
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος