Με νέα τμήματα και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκινά η νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Βελγίου

Ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου στις Βρυξέλλες.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η Σχολή συνεχίζει τις δραστηριότητές της για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ προαναγγέλλονται και πολλές εκδηλώσεις και γεγονότα υπό την αιγίδα της Σχολής. 

Μάλιστα, για τη φετινή χρονιά, εγκαινιάζεται και λειτουργεί εις το εξής ένα νέο τμήμα “Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής”, που θα επικεντρώνεται στους “τρόπους και δρόμους” του παραδοσιακού τραγουδιού αλλά και στη στενή σχέση βυζαντινής και παραδοσιακής  μουσικής. Ειδικότερα, στα ήδη διδασκόμενα μαθήματα της Ψαλτικής Τέχνης, του Τυπικού και του Ψαλτικού Χορού συμπεριλαμβάνεται  πλέον, το μάθημα “Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής”, άλλο ένα ακόμα μουσικό ταξίδι στην πλούσια και μακραίωνη ελληνική παράδοση.

Η περίοδος των εγγραφών θα διαρκέσει από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 10η  Οκτωβρίου, ενώ η έναρξη των μαθημάτων της Σχολής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, με την ακολουθία του Αγιασμού και τον πανηγυρικό Εσπερινό της Συνάξεως της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Newsville)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος