Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του πολιτιστικού φεστιβάλ «Οδύσσεια» της Αδελαΐδας

Το πολιτιστικό φεστιβάλ «Οδύσσεια» της Αδελαΐδας άνοιξε πάλι τις πύλες του την περασμένη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.  

Τα εγκαίνια, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», πραγματοποιήθηκαν στην ιστορική «Ολυμπιακή Αίθουσα», με έντονη την παρουσία του ομογενειακού στοιχείου, των φίλων της ελληνικής κουλτούρας, αλλά και των πολυάριθμών επίσημων προσκεκλημένων. 

Αναφερόμενη στο φετινό θέμα του Φεστιβάλ που είναι η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η πολιτειακή γερουσιαστής, Ειρήνη Πνευματικού, αναφέρθηκε στο χρέος όλων των Ελλήνων απέναντι σε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για τη δική μας ελευθερία και ευημερία. «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ελληνική κουλτούρα σήμερα είναι ζωντανή εδώ στην Νότια Αυστραλία ως αποτέλεσμα αυτού το ηρωικού Αγώνα,» είπε χαρακτηριστικά.

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του πολιτιστικού φεστιβάλ «Οδύσσεια» της Αδελαΐδας

Την εκδήλωση χαιρέτησαν τόσο ο ομοσπονδιακός βουλευτής Αδελαΐδας,  Στάθης Γεωργανάς όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Νοτίου Αυστραλίας, Ανδριάνα Χριστοπούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η, Τζέην Στίνσον, Βουλευτής Περιφέρειας Μπάντκοου, η Δήμαρχος του Τσάρλς Στερτ, Άντζελα Έβανς, ο Δήμαρχος του Ουέστ Τόρρενς,  Μάηκλ Κόξον και ο  Μανοχέρ Σορούς από το Συμβούλιο Κοινοτικών Γλωσσικών Σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση των Βραβείων Τέχνης του Οδύσσεια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν μουσική βραδιά και παραδοσιακοί χοροί. 

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Μαρία Τσούνη με το έργο ζωγραφικής “Remembering My Grandfather”. Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην Ιωάννα Καλαμπόγια Βλασσοπούλου για το έργο της «Cliffs of Freedom” και το τρίτο στον Νικόλαο Τσατσαρώνη για το έργο του “Monastery of Zografou”

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Νέος Κόσμος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος