Με λαμπρότητα γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας

Στα προ πανδημίας επίπεδα επέστρεψε φέτος ο καθιερωμένος εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου που διοργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας (ΕΟΚΝΑ) και πραγματοποιήθηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα, κατά το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο προάστιο Croydon.

Περισσότεροι από 600 πιστοί βρέθηκαν τις ημέρες αυτές στο ναό, όπου την Δευτέρα, 14 Αυγούστου, εψάλη πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των ιερέων της ΕΟΚΝΑ.

Με λαμπρότητα γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας

Ακολούθησε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας και του Επιταφίου στους παρακείμενους δρόμους πλησίον του ναού, παρουσία επίσημων καλεσμένων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας και το μεσημέρι, πλήθος κόσμου συμμετείχε στο εορταστικό γεύμα που ετοίμασαν για την περίσταση οι εθελοντές της ΕΟΚΝΑ και μέλη της Αδελφότητας Κυριών. Στη ζεστή ατμόσφαιρα συνέβαλε η μουσική επένδυση του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Κώστα Δαλαγιώργου και του Τζιμ Γιάννου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε έως το απόγευμα, με τις παρέες των παριστάμενων να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: o Ομοσπονδιακός Βουλευτής της έδρας Αδελαΐδας κ. Στάθης (Στηβ) Γεωργανάς, ο Δήμαρχος Γουέστ Τόρενς κ. Μάικλ Κόξον, η Δήμαρχος Τσαρλς Στέρτ κ. Άντζελα Έβανς, o Δημοτικός Σύμβουλος Τσάρλς Στέρτ κ. Παναγιώτης Ππύρος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Ν. Αυστραλίας κ. Αντριάνα Χριστόπουλος, Πρόεδροι τοπικών οργανισμών και πλήθος κόσμου.

Πηγή: Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος