Με έντονο ελληνικό χρώμα το φετινό Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη

Ξεχωριστό για τον ελληνισμό της Αυστραλίας αποδείχθηκε το φετινό Αυστραλιανό Ανοικτό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης 2022 που μόλις ολοκληρώθηκε στην Μελβούρνη και το παρακολούθησαν πάνω από 350 χιλιάδες θεατές.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία του δημόσιου αυστραλιανού ραδιοφώνου SBS, το φετινό Όπεν χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη και εξαιρετικά καλή η συμμετοχή παικτών και παικτριών ελληνικής καταγωγής από τους αγώνες στους νέους (τζούνιορς) έως τα διπλά και τα μονά αγωνίσματα ανδρών και γυναικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στα τζούνιορς συμμετείχαν φέτος η Μιχαέλα Λάκη που έφτασε στα προημιτελικά των τζούνιορ στα κορίτσια και στις 16 του διπλού μαζί με την Δήμητρα Παύλου, η οποία έφτασε και στις 64 των τζούνιορς στα μονά. Στα αγόρια, ο Θοδωρής Μητσάκος αγωνίστηκε στα τζούνιορς των αγοριών, ενώ ο Ελληνο-Γερμανός Λιάμ Γαβριηλίδης έφτασε στους 64 των εφήβων του Australian Open και στους 16 στα διπλά των εφήβων, καθώς και ο Κύπριος Κωνσταντίνος Κόσης στον τρίτο γύρο των εφήβων.

Όσον αφορά τον τελικό, η  Ελληνο-Βελγίδα Σοφία Κωστούλα έφτασε στον τελικό των κοριτσιών, στην μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία στην σύντομη καριέρα της 16χρονης. Επιπλέον, και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε αρχικά στην Αδελαΐδα και στην Μελβούρνη στα προκριματικά των γυναικών του Australian Open.

Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτέλεσαν  ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έφτασε στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν και η Μαρία Σάκκαρη στον τέταρτο γύρο.

Ωστόσο, για τους ομογενείς της Αυστραλίας, ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε όταν οι Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης  στέφθηκαν πρωταθλητές στο διπλό ανδρών του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Κοκκινάκης αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του μονού των ανδρών, ενώ προηγουμένως ήταν ο νικητής του φετινού Διεθνούς Τουρνουά Αντισφαίρισης της πόλης του, της Αδελαΐδας.

Στον δεύτερο γύρο, ο Κύργιος έχασε από τον φιναλίστ του τελικού ανδρών, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με το κόσμο να παραληρεί στις εμφανίσεις του και την τηλεθέαση να χτυπάει κόκκινο, όπως έδειξαν οι μετρήσεις. Τέλος, η Ελληνο-Αυστραλή Δήμητρα Φουρλή αγωνίστηκε και στα μονά και στο διπλό των γυναικών του Οπεν και κατάφερε να φτάσει στον τελικό του μεικτού.

Σύμφωνα με το SBS Greek, πάντως, η πιο έντονη ελληνική «παρουσία» στα γήπεδα του αυστραλιανού Όπεν ήταν αυτή του κοινού, «των φιλάθλων ελληνικής καταγωγής, με ελληνικές σημαίες, με χρώματα λευκά και γαλάζια, με φωνές και ιαχές, με τραγούδια και συνθήματα».

Ο ενθουσιασμός του κοινού, αναφέρει, είχε σαν αποτέλεσμα, αθλητές και αθλήτριες να δηλώνουν ότι ένιωσαν άνετα και όμορφα, κυριολεκτικά «σαν στο σπίτι τους», ενώ εκφράζεται η ελπίδα και το επόμενο έτος να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη εκπροσώπηση από Ελλάδα και Κύπρο.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη. Πηγή SBS Greek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος