«Με δύο βαλίτσες» του Κώστα Αυγέρη στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  

Χωρίς την τελετή έναρξης και χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις και συναυλίες καθώς συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, ξεκίνησε εχθές Πέμπτη 2 Μαρτίου το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στο Φεστιβάλ που θα διαρκέσει ως τις 12 Μαρτίου θα γίνουν μόνο οι  προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς.

Η  ελληνική παρουσία είναι φέτος ιδιαίτερα δυναμική. Συνολικά, 61 μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή Ελλήνων δημιουργούν θα προβληθούν στα τρία διαγνωστικά τμήματα, Διεθνές Διαγωνιστικό, Newcomers και >>Film Forward, καθώς και στα τμήματα Ανοιχτοί Ορίζοντες, NextGen, Πλατφόρμα και Από οθόνη σε Οθόνη.

Ανάμεσα τους το ντοκιμαντέρ «Με δύο βαλίτσες» του Κώστα Αυγέρη. Ένα ντοκιμαντέρ με αφηγήσεις ομιλητών που μοιράζονται προσωπικά βιώματα από την αλληλεπίδρασή τους με την ελληνογερμανική κουλτούρα. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξει, μέσα από την ιστορία, την εμπειρία και την πορεία των ομιλητών, τις επιρροές που έλαβαν σύγχρονοι Έλληνες από τη Γερμανία.

Το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, σε  αρχισυνταξία της  Άννας Ρούτση με πολύτιμους συνταξιδιώτες τις/τους:

Βίκυ Βολιώτη, ηθοποιό, Katja Ehrhardt, ιδρύτρια AthenSYN/επιμελήτρια, Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, Ιδρυτικό Μέλος και Διαχειριστή «Μπορούμε», Δάφνι Κόκκινο, χορευτή/χορογράφο και Διευθυντή Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), Κώστα Κοσμά, φιλόλογο/μεταφραστή, Σοφία Μούδιου, tattoo artist και ιδιοκτήτρια του PURE Tattoo Studios στο Μόναχο, Σωτήρη Μπαχτσετζή, επιμελητή/ιστορικό τέχνης, Χρυσόστομο Παπασπύρου, χημικό, γλωσσολόγο και Διευθυντή Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Κωφών & Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής, Πρόδρομο Τσινικόρη, σκηνοθέτη, δραματουργό και ηθοποιό και Βασίλη Χριστόπουλο, κορυφαίο αρχιμουσικό και καθηγητή διεύθυνσης ορχήστρας.

«Με δύο βαλίτσες» του Κώστα Αυγέρη στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  

Τι σημαίνει κατανόηση, συμβίωση, αποδοχή και εξέλιξη; Πώς μπορούν δύο πολιτισμοί να συμβιώσουν, και μάλιστα στον ίδιο άνθρωπο, και τι οφέλη αλλά και δυσκολίες μπορεί να έχουν οι άνθρωποι ανάμεσα σε δύο χώρες, δύο πολιτισμούς; Πώς βιώνονται και πώς αποδομούνται τα στερεότυπα μέσα από τη συμβίωση;

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ ως τις 13/03/2023 στο:

https://online.filmfestival.gr/film/me-duo-balitses-with-two-suitcases/

Πηγές: filmfestival.gr, elculture.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος