«Με αξιοπρέπεια» του Δημήτρη Κατσιμίρη στην Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 19:00 και την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 21:00 στον κινηματογράφο Utopia την ταινία «Με αξιοπρέπεια» (Ελλάδα, 2022, 75 λεπτά, έγχρωμη, ελληνικά) του Δημήτρη Κατσιμίρη. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 16 ετών.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας 80χρονος ηλικιωμένος, έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη μαζί με το γιο και τη νύφη του. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση, όπου όλοι θα πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Πρωταγωνιστούν

Ηλέκτρα Γεννατά, Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιάννης Κότσιφας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Χαλκιάς, Χάρης Τσιτσάκης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Aγγελική Στεφανή

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη

Ο Δημήτρης Κατσιμίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει σπουδάσει και ασκήσει το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού. Εργάζεται στην Αθήνα ως συγγραφέας και σκηνοθέτης στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα Η Αυτοκτονία μου (2014), Το Έμβρυο (2015) και έχει σκηνοθετήσει τρεις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες Γενέθλια (2016), Μαμά, γύρισα (2017) και Fake News (2018). Η πρώτη του μεγάλου μήκους, Με Αξιοπρέπεια, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος