Μαθήματα ποντιακών για ρωσόφωνους

Διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου στη Ρωσία ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο με διοργάνωση της Ομοσπονδιακής Εθνικής Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας σε συνεργασία με τη φιλόλογο και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της διαλέκτου, Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου.

Τα διαδικτυακά μαθήματα ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου, και η ανταπόκριση της ποντιακής νεολαίας είναι ήδη σημαντική. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η εκτελεστική διευθύντρια της Ομοσπονδιακής Αυτονομίας, Λουντμίλα Μάλισεβα, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζει προσωπικώς και πρόεδρος της Αυτονομίας, Ιβάν Σαββίδης. 

Σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια κ. Κωνσταντινίδου, στόχος του προγράμματος είναι η αναζωογόνηση της ποντιακής διαλέκτου, καθώς και η διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων του Πόντου και της γλώσσας τους. «Έχοντας ολοκληρώσει δύο κύκλους μαθημάτων με τη νεολαία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης, διαπιστώνω ότι οι γλωσσικές ανάγκες της ομογένειας στη Ρωσία είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές των Ελλήνων μεταναστών στην Ευρώπη. Επομένως, η διδακτική μεθοδολογία οφείλει να διαφοροποιηθεί ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του ρωσόφωνου ακροατηρίου» σημειώνει η κ. Κωνσταντινίδου, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμμετέχει σ’ αυτή την πρωτοβουλία.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Pontos News)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος