Μασσαλία: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, η Ελληνική Ένωση Μασσαλίας και Περιχώρων, σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Ορθόδοξη Κοινότητα «Αγία Αικατερίνη» του Port-de-Bouc, διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, στις 18:00, εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική γλώσσα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ομιλίες που φωτίζουν διαφορετικές πτυχές της ελληνικής γλωσσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς.

Η Ιωάννα Μουσικούδη, καθηγήτρια νέων ελληνικών και ιστορικός, θα παρουσιάσει μια σύντομη αναδρομή στη συναρπαστική ιστορία της ελληνικής γλώσσας. Στη συνέχεια, η Ελένη Ταϊόγλου και ο Μιχάλης Καραβόκυρος, εκπροσωπώντας την Ελληνογαλλική Ορθόδοξη Κοινότητα «Αγία Αικατερίνη» του Port-de-Bouc, θα αναπτύξουν το θέμα «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Christian Boudignon, καθηγητή αρχαίων ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille, με τίτλο «Μιλάτε ελληνικά και δεν το γνωρίζετε».

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση για την ελληνική γλώσσα.

Πηγή: diaspora-grecque

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος