της Ελένης Κωστάκη
Στη “Φωνή της Ελλάδας“, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τον Ελληνισμό της Διασποράς, φιλοξενήθηκε χθες Τρίτη 8 Ιουλίου η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κα. Μάιρα Μυρογιάννη με αφορμή τη διαδικτυακή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025.
Η ημερίδα απευθύνεται σε ομογενείς και κατοίκους του εξωτερικού και καλύπτει καίρια ζητήματα όπως τις φορολογικές διαδικασίες (Φορολογία Ακίνητης Περιουσίας, Δασμολογικές και Φορολογικές Απαλλαγές, Μεταφορά κεφαλαίου και Φορολογία Επενδύσεων κ.α.), τα κίνητρα για επιστροφή στην Ελλάδα, τη χρήση του Taxisnet, τις online συναλλαγές με το Δημόσιο (όπως πληρωμές), την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας κ.α.
«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε αρχικά σε πειραματική βάση και διαπιστώνουμε ότι έχει μεγάλη απήχηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μυρογιάννη, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή ξεπερνά ήδη τα 800 άτομα.
«Στόχος μας είναι τόσο να εντοπιστούν και να επιλυθούν προβλήματα, όσο και να αναδειχθούν τα θετικά σημεία. Από τα αποτελέσματα θα διαπιστώσουμε τι άλλο χρειάζεται να γίνει», τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις με αντικείμενα που απασχολούν τους Έλληνες του εξωτερικού.
Παράλληλα, η κα. Μυρογιάννη αναφέρθηκε στα προγράμματα φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας μέσω των οποίων παιδιά και νέοι ελληνικής καταγωγής από το εξωτερικό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα και να βιώσουν την ελληνική κουλτούρα.
Μίλησε επίσης για τη διαρκή στήριξη της ΓΓΑΕ στις έδρες Νεοελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό, ενώ αποκάλυψε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και μία νέα πρωτοβουλία: η δημιουργία διαδικτυακής μαθητικής εφημερίδας για μαθητές ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο.
Μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη εδώ
Πηγή: Φωνή της Ελλάδας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος