Λονδίνο: Ο Μ. Αλέξανδρος συναντά τον Αριστοτέλη σε μια διεθνή παραγωγή της Ελισάβετ Φιλιππούλη

Η Ελισάβετ Φιλιππούλη από το Λονδίνο ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, στη “Φωνή της Ελλάδας” το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τον Απόδημο Ελληνισμό, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Η κοινωνική επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος μίλησε για την παραγωγή της θεατρικής παράστασης «Αλέξανδρος ο Μέγας: Ανάμεσα στα Όνειρα και τη Φαντασία», που θα παρουσιαστεί στη Βρετανική βιβλιοθήκη του Λονδίνου (2,3 και 4 Φεβρουαρίου) σε μορφή αναλογίου, στο πλαίσιο τετράμηνου αφιερώματος στον Μέγα Αλέξανδρο.

Όπως ανέφερε πρόκειται για μια παραγωγή, η οποία ενώνει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες: Τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Σπανουδάκης. Τον Αριστοτέλη ενσαρκώνει ο βραβευμένος Βρετανός ηθοποιός Πίτερ Μάρινκερ, τον Μέγα Αλέξανδρο ο γνωστός Ουαλλός ηθοποιός Τζακ Πάρρυ-Τζόουνς, γνωστός από το TheCrown και το MoonDog. Την ψηφιακή σκηνογραφική διεύθυνση έχει ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης Πολ Μπένι, τη σκηνοθεσία η Ντάι Σέρλοκ, ενώ τη διασκευή και παραγωγή η Ελισάβετ Φιλιππούλη.

Στη συγκεκριμένη διασκευή κεντρική φιγούρα είναι αυτή του δασκάλου του Μ. Αλεξάνδρου, του φιλοσόφου Αριστοτέλη, ο οποίος μέσα από τα όνειρά του δίνει νέες διαστάσεις στις παγκόσμιες εξερευνήσεις του μαθητή του. Έτσι, ανάμεσα στη φαντασία, τη φιλοσοφία και την ιστορία ο θεατής καλείται να σκεφτεί την ιδέα του μεγαλείου μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Η διασκευή της Ελισάβετ Φιλιππούλη, ακουμπάει στη φιλοσοφία και στο έργο του ψυχαναλυτή Καρλ Γιούνγκ για τη σημασία της εξερεύνησης του ανθρώπινου υποσυνειδήτου μέσα από τα όνειρα, αλλά και της βαθιάς ανθρώπινης ανάγκης να βρούμε απαντήσεις για την ύπαρξή μας.

«Ο Μέγας Αλέξανδρος που παρουσιάζουμε εδώ ανακαλύπτει πως αυτό που έδωσε τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή του είναι ο πλούτος της γνώσης και της διαφορετικότητας των πολιτισμών που συνάντησε. Η διασκευή αυτή μάς προκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε την ιδέα του μεγαλείου» τόνισε η Ελισάβετ Φιλιππούλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παράσταση βασίζεται σε σύγχρονο επικό ποίημα του καταξιωμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Σταμάτη Φιλιππούλη.

Περισσότερες πληροφορίες: : www.alexanderthegreat.live

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος