Λονδίνο: Επιτυχής η εκδήλωση “Μιλώντας για τους Φιλέλληνες – Λόρδος Βύρων”

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παιδική εκπαιδευτική εκδήλωση “Τα παιδιά μαθαίνουν τα παιδιά: Μιλώντας για τους Φιλέλληνες-Λόρδος Βύρων”, η οποία διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Λονδίνου, Hellenic Foundation for Culture-London.

Οι μαθητές Α Level του ΤΕΓ Αγίου Νικολάου Άκτον, παρουσίασαν μοναδικά την έρευνά τους πάνω στους Φιλέλληνες και το Λόρδο Βύρωνα, με την άψογη καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Ιωάννας Μπακανδρέα, ενώ οι μαθητές της ΣΤ’ απήγγειλαν ποιήματα του μεγάλου ποιητή.

Η Ακαδημαϊκός κα Φρόσω Αργύρη έκανε μια εμπεριστατωμένη ομιλία, αναλύοντας τα οφέλη της ελληνικής γλώσσας και τη σημασία της διγλωσσίας. Την εκδήλωση άνοιξε με ένα ζεστό χαιρετισμό η Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, κα Kyriaki Mitsou, ενώ για την πορεία του Ιδρύματος μέσα στον ένα χρόνο δράσης του, μίλησε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Λονδίνο: Επιτυχής η εκδήλωση “Μιλώντας για τους Φιλέλληνες – Λόρδος Βύρων”

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εγκαινίασε και επίσημα τη συνεργασία του ΕΙΠ-Η.Β με το IOE, UCL’s Faculty of Education and Society και τελούσε υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Στέφανος Δημητριάδης από το γραφείο Δημόσιας διπλωματίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κα Ειρήνη Βερώνη, Συντονίστρια στο Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κα Μαρία Λοή, Προϊσταμένη της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, η κα Ισμήνη Χατζηγιάννη, Υπεύθυνη Σχολείων Αρχιεπισκοπής, η κα Ελευθερία Ξενοφώντος, Διευθύντρια του ΤΕΓ Αγιου Νικολάου στο Ακτον και ο κ. Μιχάλης Έλληνας, Διευθυντής Παροικιακού Σχολείου και Εκδότης της εφημερίδας “Ελευθερία”.

Πηγή: Hephaestuswien

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος