Κύπρος: Τη δεντροφύτευση μέρους καμένης γης ανέλαβαν οι Απόδημοι νέοι του «ΝΟΣΤΟΣ»

Τη δεντροφύτευση μεγάλου μέρους της καμένης γης στην περιοχή Οδού, στην Κύπρο, ανέλαβαν οι 15 Απόδημοι Νέοι της Διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Νόστος – Επιστροφή στις ρίζες“, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, όπως επισημαίνει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 15 Απόδημοι Νέοι μαζί με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου, επισκέφθηκαν την περιοχή Οδού, που πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές Ιουλίου, και έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αιγύπτιοι. Εκπρόσωπος της ομάδας των 15 Απόδημων Νέων, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στους τέσσερις Αιγύπτιους, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Στη συνέχεια, σε μια συμβολική κίνηση, οι απόδημοι νέοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποίησαν συμβολική δεντροφύτευση στο προαύλιο του Συσκευαστηρίου «Βασιλική Γη» στην Οδού στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αποφασιστικότητας για αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκλήθηκε στην περιοχή από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος είναι ο τελευταίος σταθμός του προγράμματος “Νόστος” μετά την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Στη φωτογραφία, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Δημήτρης Κάβουρας και ο Αλεξανδρινός Νικόλας Ελευθερίου.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων – Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος