Κτίριο 20 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με πολλαπλές χρήσεις σχεδιάζει η Ελληνική Λέσχη Καμπέρας

Διαδικασία διαβούλευσης που θα αφορά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεών της ξεκινάει με τα μέλη της η Ελληνική Λέσχη (The Hellenic Club) στην Καμπέρα. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος», οι προτάσεις για τη αναμόρφωση των εγκαταστάσεων περιλαμβάνουν τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης, καθώς και  χώρους για εμπορικές χρήσεις. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών από ολόκληρη την Αυστραλία, καθώς και από το εξωτερικό. 

Η διαδικασία της διαβούλευσης περιλαμβάνει ενημερωτικές συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της διεύθυνσης της Ελληνικής Λέσχης με την ομάδα σχεδιασμού, εισάγοντας παράλληλα σταδιακά τα μέλη στη διαδικασία διαβούλευσης. 

Προς το παρόν, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αμφιθέατρο 2000 θέσεων, έναν πύργο 16 ορόφων για τη στέγαση γραφείων καθώς και ξενοδοχείο 150 δωματίων, υψηλών προδιαγραφών. Ακόμα, σύμφωνα με τον «Νέο Κόσμο», σχεδιάζεται να δημιουργηθεί επίσης χώρος εστίασης, πολυεθνικών γεύσεων  και ένα πολιτιστικό κέντρο για την πολυπολιτισμική κοινωνία της Καμπέρας, καθώς και χώροι εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Με την ολοκλήρωση του κτιρίου των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, η Ελληνική Λέσχη ελπίζει να προσφέρει χώρους για τη στέγαση κυβερνητικών υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιριών, γεγονός που θα επαναφέρει τους εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης. 

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του επόμενου έτους, και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καλούνται τα μέλη και η ευρύτερη κοινωνία να στηρίξουν με τις απόψεις και τα σχόλια τους τη διαδικασία διαβούλευσης με τους σχεδιαστές.

«Οι πρώτες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα. Θα επιβεβαιώσουμε τις ημερομηνίες στην ιστοσελίδα μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ενημερωτικό δελτίο που απευθύνεται στα μέλη μας» αναφέρει η Λέσχη σε ανάρτησή της στο Facebook τη Δευτέρα, και προσθέτει ότι σκοπός αυτής της πρότασης είναι να διασφαλιστεί η οικονομική θέση της Λέσχης και, επιπλέον, και να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον ένας ισχυρός και ζωντανός οργανισμός. 

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Νέος Κόσμος»)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος