Κρητικόπουλα από όλη την Αυστραλία σε πρόγραμμα φιλοξενίας στην Ελλάδα

Είκοσι νέοι και νέες Kρητικής καταγωγής βρίσκονται από το Σάββατο, 8 Ιουλίου, στην Ελλάδα, σε ένα ταξίδι που διοργάνωσε η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Τις πρώτες μέρες στην Αθήνα οι νέοι, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι και τις 21 Ιουλίου, φιλοξενούνται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αεροπορική Βάση Τανάγρας, βλέποντας από κοντά τα καινούργια πολεμικά αεροπλάνα της Ελλάδας, τα Rafale F3R, τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας με τις φρεγάτες και τα υποβρύχια, την Σχολή Πυροβολικού καθώς και στο Στρατόπεδο Γεωργίου Τζαβέλα όπου υπάγεται το Τάγμα της Προεδρικής Φρουράς.

Κρητικόπουλα από όλη την Αυστραλία σε πρόγραμμα φιλοξενίας στην Ελλάδα

Επίσης, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ ανέβηκαν τον ιερό βράχο και επισκέφθηκαν τον Παρθενώνα.

Ξεχωριστή ήταν η επίσκεψή τους και στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τους υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κρητικόπουλα από όλη την Αυστραλία σε πρόγραμμα φιλοξενίας στην Ελλάδα

Να σημειωθεί, ότι η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας συνεργάζεται στενά με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εδώ και πολλές δεκαετίες στο πλαίσιο των εκάστοτε εορταστικών εκδηλώσεων της Μάχης της Κρήτης, αρχής γενομένης από το 1978. Η άρτια συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια έμελλε να φέρει την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας του ΓΕΕΘΑ προς τα Κρητικόπουλα της Αυστραλίας, το οποίο θα συνεχιστεί και το 2024 κατά τις σχολικές διακοπές τον μήνα Σεπτέμβριο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενίας της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας σε συνεργασία με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενδέχεται αργότερα να ανοίξει για όλα τα Ελληνόπουλα της Αυστραλίας.

Το ταξίδι της Κρητικής νεολαίας θα συνεχιστεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στον Άγιο Νικόλαο, σε πρόγραμμα φιλοξενίας που διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την αποστολή των νέων συνοδεύει ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Σύδνεϋ & Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Μανώλης Βιτετζάκης και ο Χοροδιδάσκαλος της Κρητικής Αδελφότητας Σύδνεϋ & Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Παύλος Σπανουδάκης.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος