Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας στη μνήμη του Ν. Μαγγίνα

Η Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της διοργάνωσε μέσα στο 2021, Διαγωνισμό Φωτογραφίας υπό τον τίτλο «Εμείς και οι Παραδόσεις μας – Μνήμη Νικόλαου Μαγγίνα», για να τιμήσει τη μνήμη του εμβληματικού φωτογράφου, δημοσιογράφου και φίλου της κοινότητάς, ο οποίος ανιδιοτελώς εργάστηκε επί δεκαετίες για το πατριαρχείο και την ομογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβληματικός φωτογράφος του οικουμενικού πατριαρχείου Νίκος Μαγγίνας έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο του ΄21 μετά από σύντομη μάχη με τον κορωνοϊό.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να κάνει ευρύτερα γνωστό το έργο και τη ζωή του Νικόλαου Μαγγίνα και κατ’ επέκταση τη ζωή της Ρωμιοσύνης, καθώς επίσης και να παροτρύνει τις νέες και τους νέους, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην τέχνη της φωτογράφισης.

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο “Ζωγράφειο” σχολείο στην Κωνσταντινούπολη η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού, με λίγους προσκεκλημένους λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονη μετάδοση της τελετής μέσω διαδικτύου.

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας στη μνήμη του Ν. Μαγγίνα
Στιγμιότυπο από την τελετή βράβευσης στο Ζωγράφειο Λύκειο

Στην Τελετή παραβρέθηκαν ο Οικουμενικός πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος, η Υφυπουργός Παιδείας κα. Ζέττα Μακρή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κα. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταυροδρομίου κ. Γιώργος Παπαλιάρης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Γιγουρτσής, η εκπρόσωπος Τύπου κα. Βιβή Γκάργκουλα, μέλη της διοργανωτικής επιτροπής του Διαγωνισμού καθώς και στενοί φίλοι και συνεργάτες του Νίκου Μαγγίνα.

Τα δύο πρώτα βραβεία δόθηκαν στον İskender Selçuk για τις φωτογραφίες του “Ο γάμος” και “Το κοπάδι” ενώ το τρίτο βραβείο απέσπασε ο κ. Ahmet Turan Kural.

Πηγή: Ζωγράφειον

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος