Κλίμα αισιοδοξίας στην τελική πορεία για την μεγάλη παρέλαση της Ομογένειας της Ν.Υόρκης στην 5η Λεωφόρο

Σε σωστή τροχιά φαίνεται ότι έχει μπει πλέον η προετοιμασία της μεγάλης παρέλασης για την 201η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, με την αντίστροφη μέτρηση, πάντως,  να έχει ξεκινήσει για το μεγάλο γεγονός που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 5 Ιουνίου. Το κλίμα της αισιοδοξίας που υπάρχει πλέον μεταφέρει σε ρεπορτάζ και η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», καθώς όπως αναφέρουν μέλη της επιτροπής δημοσίων σχέσεων της παρέλασης, οι ενδείξεις είναι θετικές, με αύξηση των συμμετοχών της παρέλασης καθώς και του ενδιαφέροντος για το Δείπνο των Τελεταρχών.   

Όπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια της τελευταίας πανομογενειακής συγκέντρωσης, η αύξηση στα ποσά που συγκεντρώθηκαν αλλά και στον αριθμό των συμμετοχών, έφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της παρουσίας του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

 Η φετινή παρέλαση, υπενθυμίζουν τα μέλη της επιτροπής, είναι συμβολική, καθώς γιορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής αλλά και τα 100 χρόνια της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA. Μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, σημειώνουν οι ίδιοι, είχαν δηλώσει συμμετοχή συλλογικά 90 Σύλλογοι και Κοινότητες, ένας αριθμός υπερδιπλασιασμένος σε σχέση με αυτόν που είχε ανακοινωθεί μόλις δυο εβδομάδες νωρίτερα. Επιπλέον, το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο Δείπνο των Τελεταρχών, την παραμονή της παρέλασης, στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου ‘Χίλτον’, αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με τη Χιακή Ομοσπονδία να προστίθεται στους ‘μεγάλους δωρητές’, καταβάλλοντας το ποσό των 5.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΚ, στην οργάνωση της δεξίωσης, το νέο στοιχείο στη φετινή εκδήλωση είναι πως έχει προβλεφθεί μουσικό πρόγραμμα που θα κρατήσει τους παρευρισκόμενους και μετά το τέλος της παρέλασης. Μάλιστα, οι διοργανωτές κάνουν  λόγο για μια παρουσία – «έκπληξη» ενός καλλιτέχνη από Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι κεντρικός ομιλητής στο Δείπνο των Τελεταρχών θα είναι ο φιλέλληνας επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez).

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: «Εθνικός Κήρυξ»)
  • Φωτογραφία: greeknewsonline

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος