ΚΕΠ Μόσχας: Μύηση στη λογοτεχνική γλώσσα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη

Έναν νέο και διαφορετικό κύκλο μαθημάτων στο πλαίσιο της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ξεκινάει από τον Οκτώβριο το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) της Μόσχας, εγκαινιάζοντας τη μύηση στην ελληνική λογοτεχνία με τον Νίκο Καζαντζάκη. 

Πρόκειται για έναν καινούριο κύκλο διαδικτυακών λογοτεχνικών και γλωσσολογικών μαθημάτων, τα οποία θα αναλάβει ο φιλόλογος Πέτρος Καλογερόπουλος και θα έχουν θέμα «Η γλώσσα του Νίκου Καζαντζάκη- “Βίος και Πολιτεία Αλέξη Ζορμπά”». Το πρόγραμμα του Κέντρου προβλέπει έναν 4μηνο κύκλο εβδομαδιαίων μαθημάτων που θα καλύψουν τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022 καθώς και τον Ιανουάριου του 2023, με διάρκεια μαθήματος τα 120 λεπτά (2 ώρες). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας είναι εκπρόσωπος για τη Ρωσία της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη – ΔΕΦΝΚ, με έδρα την Ελβετία. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα σπουδών του κύκλου περιλαμβάνει τη σημασιολογική-εννοιολογική ανάλυση του περιεχομένου όλων των κεφαλαίων του έργου «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

Στόχος του καινούριου κύκλου μαθημάτων είναι να μυήσει τους σπουδαστές στους θησαυρούς της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο τους και να προωθήσει επιπλέον εξειδικευμένη και στοχευμένη ορολογία. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΚΕΠ Μόσχας)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος