«Κάλαντα υπό το φως των κεριών» στη Μελβούρνη

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και πνευματικής χαράς πραγματοποιήθηκαν τα 38α Κάλαντα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, μια εκδήλωση που φέτος φιλοξενήθηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος κόσμος», η εκδήλωση με τίτλο «Κάλαντα υπό το φως των κεριών» φιλοξενήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη στο Preston. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που ήταν κατάμεστη από χιλιάδες κόσμο, υπήρξε πληθώρα δραστηριοτήτων για τους μικρούς φίλους. 

Παραβρέθηκαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, ο νέος Διευθυντής του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη, κ. Andrew Ponsford, και ο κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία των Ιεροψαλτών της Μελβούρνης, που έψαλε τροπάρια των Χριστουγέννων, και ακολούθησε ένα νοερό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, με κάλαντα που παρουσίασαν πολλοί πολιτιστικοί φορείς και σχολεία της πόλης. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν η Ποντιακή Εστία, το Κολλέγιο των Αγίων Αναργύρων Oakleigh, το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη Preston, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία, η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, ο Σύλλογος Φλωριναίων «Ο Αριστοτέλης» και ο Χορευτικός Όμιλος «Ο Περικλής», τα μέλη των οποίων συγκίνησαν το κοινό με τις παρουσιάσεις τους, όσο και με τον σεβασμό τους απέναντι στον πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας. Οι «Μωμόγεροι», ένα έθιμο του Πόντου που παρουσίασαν οι νέοι της Ποντιακής Εστίας, σκόρπισαν ενθουσιασμό στους θεατές.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβε η Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του δασκάλου μουσικής κ. Στέλιου Τσιόλα, και με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Άννας Τσουρδαλάκη, Αγάπης Γιοφτσίδη, Παναγιώτη Πλούτου και Παντελή Βολάρη. Ακούστηκαν ύμνοι και τραγούδια των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος