Κ. Σακελλαροπούλου: Νιώθουμε περήφανοι για τους Έλληνες της Γερμανίας

Τριήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου συνάντησε και ομογενείς, ανάμεσά τους τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Πάνο Δροσινάκη και τον γραμματέα Νίκο Αθανασιάδη.

Αμέσως μετά, με προσωπική ανάρτησή της στο Facebook αναφέρθηκε στον Ελληνισμό της Γερμανίας με συγκινητικά λόγια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “σπουδάζουν, προκόβουν, δημιουργούν, ασχολούνται με την πολιτική, διαπρέπουν“.

Ολόκληρη η ανάρτηση της ΠτΔ:
“Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που συμπατριώτες μας έφευγαν κατά χιλιάδες από τον τόπο τους, με μια βαλίτσα στο χέρι, και αναζητούσαν εργασία στη Γερμανία, χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα και ανυποψίαστοι για το τι θα συναντούσαν εκεί. Σχεδόν ένα εκατομμύριο γυναίκες και άντρες ξενιτεύτηκαν, φτηνά εργατικά χέρια για τις φάμπρικες και τα εργοτάξια, υπομένοντας τη στερημένη, αποκομμένη από την πατρίδα, υποβαθμισμένη καθημερινότητα του γκασταρμπάιτερ, του φιλοξενούμενου εργάτη χωρίς πλήρη δικαιώματα, με μοναδικό φως τον φάκελο με το βδομαδιάτικο και την ελπίδα της επιστροφής. Και με τη σκληρή τους εργασία συνέβαλαν τόσο στην προκοπή των δικών τους οικογενειών, στην Ελλάδα και στον τόπο εργασίας τους, όσο και στο «οικονομικό θαύμα» της Δυτικής Γερμανίας τη δεκαετία του ’60.
Σήμερα, ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η νέα μετανάστευση της εποχής της κρίσης έφερε στη Γερμανία ένα μορφωμένο και πλήρως καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Επιστήμονες και επιχειρηματίες. Καλλιτέχνες και φοιτητές. Ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς που σπουδάζουν, προκόβουν, δημιουργούν, ασχολούνται με την πολιτική, διαπρέπουν. Αυτούς τους ανθρώπους συνάντησα στην πρόσφατη επίσκεψή μου στη Γερμανία. Έλληνες με στιβαρή ευρωπαϊκή συνείδηση, αυτοπεποίθηση, όραμα, προσδοκίες. Εδραιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά στην ξένη χώρα, διατηρούν αρραγή τον συναισθηματικό δεσμό τους με την Ελλάδα, μπολιάζοντας την κοινωνία που τους υποδέχτηκε με το πνευματικό σφρίγος, την ακάματη εργατικότητα και την αστείρευτη δημιουργικότητά τους.
Παρακολουθούμε με χαρά την πορεία τους, νιώθουμε περήφανοι και ευχόμαστε, στον καθένα ξεχωριστά, πρόοδο και ευτυχία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος