Κ. Κυνηγόπουλος: Κάθε φορά που θα με χρειάζεται η Ελλάδα, θα έρχομαι…

Λέγεται πως “όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα υπάρχει ένας Έλληνας”. Η έκφραση αυτή μπορεί να μετατραπεί σε “όποιο μπουκάλι κρασιού κι αν ανοίξεις”, καθώς ο διάσημος οινολόγος Κυριάκος Κυνηγόπουλος, συμβουλεύει οινοπαραγωγούς σ’ όλο τον κόσμο ενώ είναι με τις γνώσεις και το πάθος του, έφερε τα πάνω κάτω στο κρασί της Βουργουνδίας.

Ο Έλληνας οινολόγος που ζει από το 1980 στη Γαλλία και είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του περίφημου Burgundia Oinologie, ακολουθούσε τον παππού του στο αμπέλι όταν ήταν μικρό παιδί στη Θεσσαλονίκη, έμεινε έκπληκτος από τον κόσμο του τρύγου και του οίνου και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τον μαγικό χώρο του κρασιού.
Έχοντας πάρει αυτά τα ερεθίσματα από νεαρή ηλικία, όταν ήταν στο Λύκειο, αντί να συμμετάσχει στην πενταήμερη εκδρομή του σχολείου, αποφασίζει να κάνει ένα δικό του ταξίδι στην Γαλλία, αναζητώντας το κατάλληλο μέρος για τις σπουδές του. Τα κατάφερε κι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Σήμερα, χάρη στις συμβουλές του, τα κρασιά της Βουργουνδίας έχουν αναβαθμιστεί ραγδαία: όταν ξεκίνησε την καριέρα του, το 80% των παραγόμενων κρασιών ήταν μέτριας ποιότητας και το υπόλοιπο 20% – άριστης. Ο κ. Κυνηγόπουλος κατάφερε να αντιστρέψει αυτό το ποσοστό κάνοντας το 80% των παραγόμενων κρασιών άριστης ποιότητας και το 20% απλά μέτριας. “Στη Βουργουνδία όταν μου έδωσαν τα κλειδιά του εργαστηρίου, το 1989, είχαμε 35  πελάτες. Σήμερα έχουμε 203! δήλωσε με υπερηφάνεια ο κ. Κυνηγόπουλος ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει με παράπονο ότι στην Ελλάδα άργησαν να αναγνωρίσουν όλα όσα πέτυχε στον χώρο του οίνου, αφού του “χτύπησαν” την πόρτα το 2002, πολύ αργότερα από τις ΗΠΑ…

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στη Νατάσα Βησσαρίωνος στην εκπομπή “Γλυκιά ζωή” (Πρώτο πρόγραμμα και Φωνή της Ελλάδας) μίλησε εφ’ όλης της ύλης για τα ελληνικά κρασιά, τις ελληνικές ποικιλίες και τις δυνατότητές τους, την πορεία τους, την τεχνοτροπία τους, καθώς και για ενδεχόμενες αλλαγές που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ελληνικής οινοποιίας.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος