Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις: Φόρος τιμής στους εθνικούς ποιητές Ελλάδας, Κούβας και Μεξικού

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ γεννήθηκε το 2008 με σκοπό την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής.

Στο πλαίσιο της 13ης έκδοσης του Φεστιβάλ και με αφορμή τη διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, ο Έλληνας συγγραφέας και διπλωμάτης Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Κουβανός διπλωμάτης Οριόλ Μαρέρο και ο Μεξικανός δραματουργός Λουίς Εδουάρδο Τόρρες θα αποτίσουν φόρο τιμής στους «εθνικούς» ποιητές Διονύσιο Σολωμό (Ελλάδα), Χοσέ Μαρτί (Κούβα) και Ραμόν Λόπες Βελάρντε (Μεξικό).

Η εκδήλωση που γίνεται με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, των Πρεσβειών της Κούβας, του Μεξικού και του Περού, της Σχολής Abanico και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, θα λάβει χώρα την Κυριακή 17/10 στις 19:00 στο ΦΑΡΟ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με  ελεύθερη είσοδο και ηλεκτρονική προεγγραφή.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και τα ισπανικά.

Οι προεγγραφές για τα Μέλη ανοίγουν την Πέμπτη 07/10 στις 12.00. Οι προεγγραφές για το κοινό ανοίγουν την Παρασκευή 08/10 στις 12.00

Πηγή: ΚΠΙΣΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος